Benzinstop

2022.11.20. 08:47

A Heves megyei kis benzínkutak helyzetét is nehezíti, hogy hétfőtől nem szállít üzemanyagot nekik a MOL

Csütörtök estétől számos médium is közölte azt az információt, hogy hétfőtől a Mol nem szállít sem benzint, sem gázolajat a nem saját tulajdonában lévő benzinkutakra.

S. S.

Illusztráció

Forrás: Shutterstock

Több hazai üzemanyagtöltő állomás is megerősítette: a Mol levélben értesítette őket arról, hogy a november 21-ével kezdődő héten nem kapnak semmilyen üzemanyagot. Később a holtankoljak.hu is megosztotta Facebook-felületén azt a levelet, amelyet a Mol küldött csütörtök délután az érintetteknek.

Megyénkben ez a kisebb kutakat érintheti elsősorban, akik közül néhány töltőállomást sikerült elérni. Bélapátfalván két kutat is működtetett egy kft., amelynek ügyvezetője elmondta: egyik töltőállomásukat még az év elején bezárták, a másikat a közelmúltban. Tették ezt az ársapka miatt, hiszen a literenkénti 20 forintos kompenzáció mellett is gazdaságtalan volt az értékesítés. A szállítójuk különben az AMW és nem a MOL volt. Egy ideje már akadozott és bizonytalan volt a szállítás.

Az egri Kistályai úton lévő Lukoil üzemanyagtöltő állomás vezetője azt közölte, hogy – bár tervezhették – nekik még nem a MOL szállított, így nem is kaphattak értesítést a várható fejleményekről.

Úgy tudjuk, hogy az olaj- és gázipari vállalat hetente tájékoztatja a kutakat arról, hogy a szerződésben foglalt üzemanyag-mennyiség hány százalékát tudja adni. Ez az utóbbi időszakban sok helyen csak harmada, negyede volt a szerződésben rögzítettnek. 

A Független Benzinkutak Szövetsége portálunkhoz eljutatott közleményéből az derül ki, hogy több megyénkbeli településen is korlátozott az ellátás, Gyöngyöst és Besenyőtelket említik. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában