Fejlesztések

2022.11.13. 15:25

A játszótér kész, hozzák a tűzifát is Átányban

Átányban minden egyes fejlesztés üteme a terveknek megfelelően halad előre, de ahogyan minden esztendőben, az idén is gondolnak a rászorulókra.

Molnár Helga

A gyerekek már örülhetnek az új játszótérnek, amit a település fejlesztési programjában létesítettek

Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

A dél-hevesi településen folyamatosan keresik a lehetőséget arra, hogyan szépíthetnék a környezetüket, hogyan tehetnék élhetőbbé a települést, s miként segíthetnek a legrászorultabbakon. Erre a legfrissebb példa az önkormányzat segítsége. Egy lakóház kigyulladt, és teljesen leégett, de a Jámbor Dénes polgármester vezette testület nem hagyta magára a családot. Ruha- és bútoradományokkal látták el a bajbajutottakat, ezzel könnyebbé téve a továbblépést. 

A segítség másik formája a szociális tüzelő, idén is sikerrel pályáztak a támogatás e formájára. 
– Az Egererdő Zrt.-vel rendkívül jó az együttműködésünk, ennek köszönhetően már a nagy részét ide is szállították. Még várjuk a maradék nagyjából száz köbméternyi fát – fejtette ki. 

Arról is beszámolt, hogy az október 20-ai testületi ülésen döntöttek a kérelmekről. 
– Jövőhéten megkezdjük a kiszállítást, a tavalyi évhez hasonlóan mindenkinek házhoz visszük. A lakosnak nincs más teendője, az adminisztrációs munkát is a lakásán végezzük el. Egy igénylő 1,47 erdei köbméter fát kap – tudatta. 

Amint a község vezetője lapunkkal tudatta, no­vemberben már mindenhová ki akarják vinni a családoknak a tüzelőt. – Pluszkérelmek is érkeztek, így még száz köbmétert szeretnénk vásárolni, ennek idekerülése a megnövekedett igények miatt még bizonytalan – tette hozzá. 
Sok beruházás valósult meg a településen az utóbbi időben, és egy régi adósságot is törlesztenek hamarosan. Jámbor Dénes lapunk érdeklődésére elmondta, a Magyar Közút Nonprofit Kft. a települést átszelő Rákóczi utat teljes hosszában modernizálja négyszázmillió forintból. 

– Nagy örömünkre már az előkészületi munkák megkezdődtek, geodéziai mérések és padkanyesés is történt, halad a beruházás. A beruházás során lemarják a felületet, kétrétegű méretezett aszfalt kerül rá, két buszmegálló, továbbá egy szakaszon egy híd is megújul. Ennek az útnak a felújítására évtizedek óta várnak a helyiek – taglalta. 

Elmondta azt is, hogy a közmunkaprogramjuk részeként több mellékutcát is leköveztek, s idén még egyet rendbe tesznek. A Magyar Falu Programnak (MFP) is sokat köszönhetnek. 
A főbb közlekedési utak mentén megszépültek a járdák, s a polgármester elmondása szerint a következő időszakban a sűrűbben lakott mellékutcák járdaszakaszai kerülnek sorra. Az MFP eszközbeszerzést is lehetővé tett, a korábban vásárolt kistraktorhoz különböző kellékeket, pótkocsit, ágdarálót, sószórót vehettek, melyekkel könnyebb lesz rendben tartani a közterületeket. 

– Az átányi gyermekek régi álma valósult meg nemrég. Olyan játszótér készült ugyanis, amelyet nem csupán az iskolások vagy óvodások használhatnak, hanem a község összes gyermeke is igénybe veheti – tette hozzá a község irányítója. A Terület- és Településfejlesztési Programban több mint 82 millió forintot nyertek minibölcsőde létesítésére, itt is a végéhez közelít a munka. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában