Konferencia

2022.11.08. 15:10

A köznevelés több területén fejlődni kell az államtitkár szerint

Háromnapos konferencia vette kezdetét Egerben.

M. H.

Dr. Maruzsa Zoltán köznevelési államtitkár tartott előadást

Forrás: Szántó György

Idén 24. alkalommal találkoztak az oktatási szakemberek Egerben az Országos Közoktatási és Szakképzési Szakértői Konferencián a Hotel Eger & Parkban. A háromnapos konferenciára, mely kedden kezdődött, elmentek az érdeklődő pedagógusok, oktatók, szakértők, szaktanácsadók, intézményvezetők, intézményfenntartók, szakpolitikusok, felsőoktatási szakemberek, oktatáskutatók azért, hogy megvitassák a tapasztalatokat, beszámoljanak a fejlesztések eredményeiről, körbejárják az előttük álló feladatokat, bemutassák az innovatív eszközöket, módszereket, s felvázolják milyen változások várhatók és szükségesek ahhoz, hogy a magyar köznevelés és szakképzés eredményes legyen.

A nyitónapon mások mellett dr. Maruzsa Zoltán köznevelési államtitkár tartott előadást tartott az Új irányokról a köznevelés területén címmel.
– Az első terület, ahol látványos a változás, az a mérések. Van egy nemzeti mérési rendszerünk, az elmúlt három esztendőben komolyan átalakult. Megtörtént a digitalizálása, illetve bevezettük a természettudományos mérést is – részletezte.

Mint mondta, az illetményemelés kérdése is napirenden van.
– Világosan látja a kormány, hogy jelentős béremelésre van szükség, ebben ami újdonság, hogy Európai Uniós források felhasználására itt nyílik lehetőség. Erre szükség is lesz, mert a költségvetésünk véges, tehát 1200 milliárd forint fordítható majd illetményemelésre felerészben nemzeti, felerészben uniós forrásból – taglalta.

Előadása végén elmondta, melyek azok a területek, amelyekre figyelni kell még. Ez a fiatalítás, a digitalizáció, a társadalmi felzárkóztatás, belső átképzési rendszer indítása, illetve a továbbképzési rendszer átgondolása.

 

Címkék#konferencia

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában