Verseny

2022.11.22. 09:44

A leggazdagabb szókincsű szónok az egri egyetemre jár

A Kossuth-szónokverseny döntőjében két különdíjat is nyertek az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem diákjai.

B. D.

Forrás: EKKE

A Kossuth-szónokverseny döntőjében is sikeresen szerepeltek az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem (EKKE) hallgatói – tudatta portálunkkal Zentai László, az egri egyetem kommunikációs referense.

– Két különdíjat is nyertek a döntőben, amit november 12-én rendeztek meg Budapesten, a Nemzeti Színházban. Forgó Levente mozgóképkultúra és médiaismeret szakos hallgató a legjobb hat szónok egyike, a zsűri különdíjasa lett. Vojth Laura kommunikáció és médiatudomány szakos tanuló pedig a leggazdagabb szókincsű szónok különdíját hozta el. A tanulók felkészülését Hulyák-Tomesz Tímea segítette, a verseny zsűrijének elnöke Rátóti Zoltán Kossuth-és Jászai Mari-díjas színész, rendező volt – ismertette a kommunikációs referens.

Az EKKE hivatalos honlapján beszámoltak a verseny részleteiről is, miszerint a 23. Kossuth-szónokverseny döntőjében 23 fiatal mérte össze tudását, a legjobbak pedig vitatkozásban is kipróbálhatták magukat. A verseny 2022-ben a Petőfi Kulturális Ügynökség támogatásával új arculatot és koncepciót kapott.

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában