Egri Fertálymesteri Testület

2022.11.24. 18:43

A lélek világáról is szó esik a Szent Korona világa konferencián Egerben

Izgalmas konferencián vehetünk részt Egerben vasárnap. Betekintést nyerhetünk, mi a különbség a szellem és lélek között, s hogy milyen hatással van a lélekre a táj, a világegyetem vagy a közösség.

F. V. E.

Prof. Dr. Kásler Miklós is előadást tart a rendezvényen

Forrás: Cseh Gábor/Vas Népe

A Szent Korona világa konferenciasorozat 2018-ban kezdődött, amelynek részeként nemcsak a koronával, hanem a vízzel, a földdel és fénnyel is foglalkoztak már, november 27-én pedig a lélek kerül a középpontba. A megyeházán 9 órakor kezdődik A lélek hangjai - a lélekből fakadó jövő című program, amelyre minden érdeklődőt szeretettel várnak. Az eseményen a részvétel ingyenes. 

– Az ember személyiségéről, magáról a lélekről lesz szó, s ezt különböző szempontok szerint közelítjük meg. A neves előadók között szerepel többek között dr. Kásler Miklós professzor, aki az őstörténeti, az Árpád-kori világlátásról beszél majd, dr. Grandpierre Attila pedig mint csillagász követi az összefüggéseket. Petrás Mária az emberi lelket tükröző csángó dalokat ad elő, s Tolcsvay Béla a zene oldaláról közelíti meg a témát – tájékoztatta portálunkat Várkonyi György, az Egri Fertálymesteri Testület főkapitánya.

Szó lesz továbbá a lélek jeleiről, megnyilvánulásairól az emberben, a tájban, valamint a néplélekben és a nyelvben, mert a lélek a jelek világába visz, a lelkiismeret aranytükréig vezet. Az emberben szunnyadó lelkiismeretet kívánják felébreszteni.

– A szent korona világát azért tartjuk fontosnak, mert már az első előadáskor rádöbbentünk, hogy maga a korona egyebek között a teremtett világ megőrzésének, a közösségi lét felebaráti szeretetben való megélésének titkát hordozza, s ebbe beletartozik minden, ami az élethez szükséges, így az ember személyisége, a lélek is – jegyezte meg Várkonyi György.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában