Egri vár

2022.11.30. 11:54

Advent a várban: gyertyát és szaloncukrot készíthetünk, s régi idők szokásait is megismerhetjük

A Dobó István Vármúzeum az adventi időszakban is több, tematikus programmal és foglalkozással készül az ünnepre hangolódó látogatók számára.

F. V. E.

A Dobó István Vármúzeum Várműhelyében gyakorta tartanak kreatív programokat

Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

Régi idők karácsonyi szokásait ismerhetik meg a Dobó utca 12. címen található Várműhelybe látogatók december másodikán, pénteken 14 órától. A történelmi ráhangolódást követően házi szaloncukor és karácsonyfadísz készítésére is lehetőség nyílik majd a Vár-Családi-Kör délutánján – tudatták portálunkkal.

Adventkor nem csak családokat, hanem iskolai osztályokat is várnak, kétféle tematika köré épülő múzeumpedagógiai foglalkozásaikra. A Gárdonyi Emlékházban a Fel, nagy örömre című foglalkozássorozat részeként híres írónk műveinek segítségével kerülhetnek ünnepi hangulatba a diákok december 5. és 16. között.

A kifejezetten egri iskolásoknak szóló, őszi tematikus foglalkozássorozatunk idei utolsó alkalmán, december 5-16. között a gyertyamártás rejtelmeibe kaphatnak betekintést a résztvevők a Várműhelyben, valamint megismerhetik, hogy a képzőművészet miként jeleníti meg a kereszténység legszebb ünnepét, ismertették.

Az Egri vár vitézei a téli hónapokban is készülnek tárlatvezetésekkel és bemutatókkal. A vár nagypincéjében található Börtönkiállításuk, a pince felújítását követően decembertől ismét megnyitja kapuit, amit vitézek tárlatvezetésével körítve tekinthetnek meg látogatóink. A programok további részletei az Egri vár honlapján megtalálhatók. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában