Fényár

2022.11.07. 20:15

Az egri adventi díszvilágítás mennyiségével nem spórolnak, az üzemeltetési idő még kérdéses

Több ezer méternyi fényfüzér díszít idén is. Már nyártól az adventre készülnek.

Sz. M. L.

Idén sem marad el a fényár

– Az adventi készülődés társaságunknál már nyár végével megkezdődik. Ilyenkor elkezdjük átvizsgálni a beszedett ünnepi füzéreket, díszelemeket, karbantartjuk azokat vagy amennyiben szükséges, javíttatásra küldjük. Az elmúlt évben költségtakarékossági okokból kint hagytuk a belvároson kívüli világításokat – közölte Juhász Géza a Városgondozás Eger Kft. ügyvezetője érdeklődésünkre.

–  Ez költségtakarékos, hiszen egyrészt megtakarítjuk a le- illetve ismét felszerelés költségeit. Másrészt elkerülünk több sérülést, rongálódást mely a munka végzése közben sajnos előfordulhat. A belvárosi díszek kihelyezését a múlt héten a Gárdonyi téren megkezdtük és fokozatosan haladunk a Dobó tér és környéke díszítésével. Terveink szerint ezt követően a kint lévő fények világításpróbája következik. A teljes adventi világítás az ünnep kezdetére hadrendbe áll. Egyelőre új elemekről nincs információnk, a rendezőtől ilyen jellegű megkeresés nem érkezett. A fények a múlt évek helyszínein rendelkezésre állnak, illetve felszereljük azokat. A további költségtakarékosság a világítások üzemeltetésekor jelentkezhet, de ezt már a város vezetésének döntése – tájékoztatta portálunkat.

A felhasznált fényfüzérek mennyisége megközelítőleg 5-7 ezer méter, ami az átfeszítések és a karácsonyfák számától valamint méretétől is függ. Organikus dísz 150 kerül a városba, illetve 350 egyéb dísz és motívum, továbbá 35-45 átfeszítés.

A Rákóczi útra 57, a Cifrakapu, Régi Cifrakapu utcára 72, a Mátyás király útra 36, a Deák Ferenc utcára 41, a Törvényház utcára 24 dísz kerül, míg a Szépasszonyvölgybe 8 dísz és 2 átfeszítés. A Dobó utcában 37 dísz világít majd, a téren pedig a már fent lévő 150 organikus dísz, a jól ismert gömb és a szarvas szánnal, valamint egy kapu gondoskodik az ünnepi hangulatról. Az átfeszítések száma a kihelyezett faházak számától függően alakul.

Kerülnek még díszek a Mocsáry Lajos utcába, a Szent János útra, és a Bajcsy-Zsilinszky útra. A Végvári Vitézek terére és a  Gárdonyi térre átfeszítések jutnak, a Széchenyi utcába kerül 30 dísz és a Boldog karácsonyt felirat, valamint két kapu és jónéhány átfeszítés. Felnémet, a Pásztorvölgy és a Berva sem marad ki a jóból, ide közel húsz karácsonyi fény kerül.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában