Szakmai siker

2022.11.18. 16:36

Az év fasora díjat az egri Érsekkert gesztenyefái nyerték

Jól szerepelt megyénk a környezetszépítő versenyen.

Sz. M. L.

A Szmrecsányi Lajos kerti fák nyertek

Forrás: Berán Dániel/Heves Megyei Hírlap

Péntek délután tartották a Virágos  Magyarország  Környezetszépítő  verseny díjátadóját, az  idei verseny Heves  megyei  díjazottjai között szerepel öt megyei település is.

– Nagy öröm, hogy az Év  Fasora  díjat az egri érsekkerti gesztenyefákkal elnyerte a megyeszékhely. Az Európa Év Fája, a Termálfürdő Platánfája után immár Magyarország legszebb fasora is Egerben található. Ez országosan egyedülálló, nagy szakmai siker, büszkeség, de nagy felelősség is egyben – árulta el kérdésünkre az eseményen résztvevő Ferenczy Tamás kertészmérnök, Eger főkertésze, a környezetszépítő verseny régióvezetője. Az egri Érsekkert Fehérvirágú vadgesztenye fasor különlegessége, hogy négy párhuzamos sorba telepítették a kétszázötven vadgesztenyefát. 

Farkas Attila alpolgármester vette át a díjat
Forrás: beküldött

Megtudtuk azt is, hogy az Agrárminisztérium díja Hatvanhoz került,  ahogy a Magyar Önkormányzati Főkertész Szövetség (MÖFÖSZ)  személyi  díja is, azt ugyanis Gulyás  Katalin, Hatvan  főkertésze kapta. Szponzori  díjat kapott Gyöngyös, Felsőtárkány és Gyöngyöstarján. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában