6:3

2022.11.26. 13:28

Az évszázad mérkőzésére, az Aranycsapatra emlékezett Horváth László

November 25-én volt hatvankilenc éve, hogy a magyar labdarúgó-válogatott 6:3-ra legyőzte Angliát az Évszázad mérkőzésén.

HEOL

Legendás tizenegy

Forrás: Horváth László/Facebook

A jeles eseményről Horváth László országgyűlési képviselő is megemlékezett saját Facebook-oldalán. Bejegyzését egy közismert Hobo-dallal kezdte, majd hozzátette:
– Korabeli hírek szerint az angolok nem sokat aggódtak a magyarok elleni meccs miatt, mert úgy gondolták, hogy ha 90 év alatt egyetlen olyan válogatott sem tudott győzedelmeskedni a szigetországban, amelyik a brit szigeteken kívülről, a kontinensről érkezett, miért éppen egy ilyen kicsi ország esetében lenne ez másként? – írta.

Horváth László a posztja végén felsorolta az Évszázad mérkőzésének főszereplőit is, az Aranycsapat legendás tagjait, köztük többek között Grosics Gyulát, Buzánszky Jenőt, Czibor Zoltánt, Puskás Ferencet és természetesen a szövetségi kapitány Sebes Gusztávot.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában