Adomány

2022.11.08. 20:00

Bécsben élő grófnő segített a füzesabonyi menhely állatain

Bécsből juttatta el az adományokat a Füzesabonyi Állatvédő Alapítvány menhelyére.

HEOL

Schallenberg-Krassl Marianna grófnő az egyik kiskutyával

Forrás: beküldött

Schallenberg-Krassl Marianna grófnő nevéhez számos jótékonysági kampány kapcsolódik. Segítette a devecseri vörösiszap károsultakat, Ostffyasszonyfán - magyarországi lakhelyén -  számítógépekkel, tárgyi ajándékokkal támogatta az általános iskola fiataljait, bécsi kirándulásokat szervezett gyermekeknek. Szívén viseli az állatok sorsát is, hiszen tucatnyi befogadott kutyával él együtt, évekkel ezelőtt pedig megmentett egy őzgidát is, akiről könyvet is írt, érzékenyítve a fiatal generációkat az állatokkal való együttélés szépségiere és a legifjabbak tudatos állatbarát nevelésére. A tervek szerint a Bambi mesél című műve 2023 elején lát majd napvilágot – áll a portálunkhoz eljutatott sajtóközleményben.

Mint írták, a hideg időszak beköszöntével is fontos kezdeményezést valósított meg, ugyanis a  Füzesabonyi Állatvédő Alapítvány számára adományozott minőségi eledeleket, fekhelyeket a kisállatok számára, valamint számos tárgyi adományt, amellyel szeretné megkönnyíteni az állatotthonba befogadott cicák és kutyák életét. Az adományokat Bécsből indulva személyesen vitte el a menhely vezetőihez.

Forrás: beküldött

- Információink szerint sajnos az ország ezen részére alig jutnak el a segítségek, különösen Bécsből. A menhely vezetői elmondták, hogy gyakran olyan tárgyakat és élelmet kapnak, hogy amire hozzájutnak, sajnos már nem használható számukra. Az állatok között tombol egy parvo vírus is, amely számos áldozatot követelt már, ezért a higiénia nagyon fontos. Nagy gondokkal küzdenek az állatmenhelyek, bízom benne a segítő szándékom mások számára is felhívja a figyelmet arra, hogy még ezekben a nehéz időkben is fontos foglalkoznunk az állatokkal, hiszen ők magukon nem tudnak segíteni, csak mi rajtuk! Szerintem már óvodás korban is nagy hangsúlyt kellene fektetni a gyerkőcök tudatos állatbarát nevelésére, mert akkor ők nem követnék már el azt a hibát, mint napjaink embere: a megunt kisállatokat út mentén dobják ki gyakran, a biztos halálra ítélve ezeket a drága kis ártatlan tüneményeket – fogalmazott Schallenberg Marianna.

 Hozzátette, Viribus Unitis Pannónia Egyesületének csapatával már számos akció kidolgozásán munkálkodnak, amellyel a jövő heves megyei ifjúságát, tehetségeit is szeretnék támogatni, valamint megtenni mindent az állatok védelme érdekében is. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában