Kereszténység

2022.11.27. 09:00

Befogadó szertartáson vettek részt a vámosgyörki iskolások

Elsőáldozásra, illetve bérmálkozásra készülő tanulók újították meg keresztségi fogadalmukat.

Sz. Sz. I.

Forrás: Visontai Kovách László Katolikus Általános Iskola

A vámosgyörki Visontai Kovách László Katolikus Általános Iskolában hagyományosan  Krisztus király ünnepén tartották az elsőáldozásra és a bérmálkozásra készülő gyerekek befogadó szertartását, tájékoztatta portálunkat Tóth Zoltánné Kiss Judit intézményvezető. Mint mondta, a szertartás része, hogy a gyerekek és a szülők vállalják a készülést, és a keresztszülők ebben támogatják a családot. 

– Ebben a tanévben tizennégy elsőáldozásra és tizenkét bérmálkozásra készülő tanuló újította meg keresztségi fogadalmát. A misét bemutató Kohajda Zoltán c. esperes atya szentbeszédében párhuzamba állította a Jézus szenvedésénél jelenlévő emberek,  és a ma élő emberek közelítését a kereszténységhez, valamint áldást kért a most bemutatott, leendő keresztény nemzedékre. Imádkozunk, hogy az Úr erősítse és oltalmazza meg őket ezen az úton – fogalmazott Tóth Zoltánné Kiss Judit.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában