Változtatások

2022.11.18. 17:14

Bemutatták az egri elkerülő átdolgozott nyomvonalváltozatait

Elkészültek az Egri elkerülő út tanulmánytervi átdolgozott nyomvonalváltozatai. A megyeszékhely közlekedésében nagy előrelépést jelentő utat a klasszikus elkerülő utakkal szemben nem csupán a városon áthaladó forgalom csökkentésére, hanem a belterületi utak tehermentesítésére is tervezik.

HEOL

A városi forgalom csökkentése a cél

Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

A NIF Zrt. a tervezőkkel közösen november 18-án zártkörű tervismertető fórumon mutatta be a lakosság által kapott információk és az alapvető szakmai kritériumok alapján átdolgozott nyomvonalterveket. A tervismertetőn jelen volt az Építési és Beruházási Minisztérium képviselője, Heves megye 1. számú választókerület országgyűlési képviselője, a város polgármestere, önkormányzati képviselők – Egri elkerülő út biztosai, a környező települések polgármesterei, és a leendő közútkezelő képviselője. A tervismertetőt követően a résztvevőknek 12 napon belül van lehetőségük eljuttatni észrevételeiket, véleményüket a NIF Zrt. felé – írta honlapján a NIF.

Mint beszámoltak róla a májusban bemutatott nyomvonalváltozatok finomhangolása során a tervezőknek a közösségi tervezés által bejövő információk mellett szigorú szakmai szempontokat is figyelembe kellett venniük. A műszaki megvalósíthatóságnak összhangban kell lennie a hatályos környezetvédelmi-, örökségvédelmi- és földtörvénnyel, továbbiakban tekintettel kell lennie az épített környezeti, településfejlesztési és mezőgazdasági szempontokra egyaránt.

Jelmagyarázat: Magenta – átdolgozott nyomvonalváltozat belső nyomvonal, Szürke -magenta szaggatott – májusban bemutatott nyomvonalváltozat

Az átdolgozott nyomvonalváltozatok részletes bemutatása ide kattintva érhető el.

Számos cikkben beszámoltunk arról, hogy miként halad az egri elkerülő ügye. Több kritikai is érkezett a nyomvonal változatokkal kapcsolatban.

A tervezésbe a lakosságot is bevonták, fórumokon kérdezték az emberek véleményét.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában