Átadó

2022.11.24. 17:30

Birtokba vették a bringások az egri pumpapályát

Elkészült a pumpapálya, már használatba vették a kerékpárosok.

M. H.

Átadták a pályát

Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

Elkészült Eger Lajosvárosi városrészében az Eger Bringapark részeként a kerékpáros pumpapálya, dirtpálya. Ezt adták át hivatalosan is csütörtökön délután. Mirkóczki Ádám polgármester az átadón elmondta, öröm és büszkeség, hogy egy újabb, az Érsekkerti futópálya után, sportlétesítmény megépítése fejeződött be.
– Rövid időn belül készülhetett el, s már új pályázatok után nézünk, örülnénk, ha sítanpálya létesülhetne a városban – tette hozzá.

Révész Máriusz, az Aktív Magyarországért felelős államtitkár elmondta, probléma a gyerekek mozgásra bírása, de most újabb lehetőséget kínálnak fel nekik ezzel a bringapályával. Kiemelte, ez a hely a fiatalok jó találkozási pontja lehet, s megerősítette, jó eséllyel pályázhat Eger a sítanpályára.

Dr. Juhász Attila Simon, a Heves Megyei Közgyűlés elnöke is gratulált, illetve kiemelte, Heves megyében az utóbbi időkben számos fejlesztés az aktív kikapcsolódást hivatott előremozdítani.

Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

A beruházás Eger önkormányzata és az Egri Városi Sportiskola közös eredménye. Az Aktív Magyarország Program keretében az Országos Bringapark Program 2022-es pályázatának támogatásával megvalósult fejlesztés a közbeszerzési eljárás nyerteseként a Trail Art Park Kft. kivitelezésben valósult meg. A kivitelezés költsége bruttó 70 millió forint, melyből az Országos Bringapark Program támogatása 30 millió forint.

Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

A parkosított, belvárosias jellegű pálya középiskolák, óvodák és lakóházak által körülölelt zöldövezeti környezetben jött létre egy elhanyagolt sporttelep területén. A beruházással Eger azokat a fiatalokat igyekszik a testmozgás, bringás kalandok felé csábítani, akik eddig a számítógépek, mobiltelefonok rabságában a mozgáshiányos életmódot választották maguknak. A pump track pályák hosszúsága, merész vonalvezetése és elhelyezkedése miatt  alkalmas a versenysport kiszolgálására is. Az Eger Bringapark kiváló helyszíne lehet szabadidős eseményeknek is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában