Időközi választás

2022.11.20. 11:30

Boldogon eddig rendben zajlik az időközi polgármester- és képviselőválasztás

Boldogon vasárnap kora reggel kinyitottak a szavazókörök, elkezdődött az időközi helyhatósági választás. A megmérettetésre azt követően kerül sor, hogy a képviselő-testület augusztus 15-én saját feloszlatásáról döntött.

T. O.

A 1. számú szavazókör a kultúrházban délelőtt rendben zajlott a voksolás

Forrás: Tari Ottó

A mostani voksoláson két polgármesterjelölt, az eddigi községvezető, Laczkó Roland és Püspökiné Kovács Mária alpolgármester méreti meg magát. A hat képviselői helyért – a szavazólapra kisorsolt lista szerint – Szűcs Ferenc, Zsíros István, Bódi Tamás László, Bódi Gábor, Rohács Róbert, Sápi Ferenc, Szabó László, Imre Anett, Szénási Géza, Tóth Éva, Zsírosné Pető Éva Barbara, Pálinkásné Tóth Andrea, Labátné Katona Judit, Tóth Viktor, Ujvári Tamás, Árvai József és Szemerédi Zoltán állt csatasorba.

Dr. Balogh Péter jegyző, a helyi választási iroda (HVI) vezetője elmondta: a három szavazókörben délelőtt 9 óráig az összesen 2386 választásra jogosult állampolgár mintegy 10 százaléka járult az urnákhoz. Semmilyen rendkívüli esemény nem történt.

A HVI vezetőjének tapasztalatai alapján hivatalos eredmény ma éjfélig aligha várható, de korábban előfordult az is, hogy hajnali öt óráig számolták a voksokat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában