Szakma

2022.11.15. 07:46

Bor- és gasztroturizmus menedzsereket képeznek majd Gyöngyösön

Bármilyen alapszakos diplomával lehet jelentkezni a tavasszal induló képzésre

Sz. Sz. I.

A gyöngyösi campus

Forrás: Czímer Tamás/Heves Megyei Hírlap

Bor- és gasztroturizmus menedzser szakirányú továbbképzést hirdet Gyöngyösön a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Károly Róbert campusa, tájékoztatott az intézmény. Közlésük szerint a képzésre elsősorban azoknak a szakemberek jelentkezését várják, akik elhivatottak a magyar borok és gasztronómia iránt, elkötelezettek annak népszerűsítésére a magyar polgárok és külföldi turisták körében egyaránt.

A képzés kiemelt területei Magyarország borvidékei, szőlőfajtái és borkultúrája, valamint Európa és az Újvilág legjelentősebb borvidékei, szőlőfajtái, illetve borászati alapismeretek, érzékszervi bírálat. A hallgatók megismerkedhetnek a gasztronómiai kultúrával, továbbá a borok és ételek harmonizációjával, valamint a szálláshely és vendéglátás menedzsmentjével a borturisztikában. A képzésen elsajátítható lesz a bormarketing és a bor- és gasztroturizmus termékmenedzsment is. 

A két féléves képzésre, amely indulásának tervezett ideje 2023. márciusa, bármilyen alapszakos diplomával lehet jelentkezni. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában