Dögszag

2022.11.17. 11:40

Bűzre és csótányokra panaszkodnak a szomszédok, újra kényszertakarítják az egri lakást

Daruval emeltek egy konténert az ötödik emeleti lakáshoz.

Sz. M. L.

Portálunk információi szerint újfent kényszertakarítást rendelhetett el a Heves Megyei Kormányhivatal abban a Töviskes téri épületben, ahonnan már év elején is nagy mennyiségű romlott élelmiszert szállítottak el. Kollégánk helyszíni beszámolója szerint daruval emeltek egy konténert az érintett lakás ablakához, a nyílászárókon keresztül pakolták a gyűjtőedénybe a felhalmozott hulladékot. Tapasztalatai szerint a folyosón eleve érezhető volt a szag, de ahogy elkezdték megmozgatni a lakás tartalmát elviselhetetlenné vált a bűz orrot és szájat eltakaró maszkban is. Beszámolója szerint a tulajdonos ugyan együttműködő, de miközben takarították a lakást folyamatosan jelezte, sok mindent megtartott volna inkább. Januárban egyébként kisebb kukákban lifttel szállították le a hulladékot, akkor  a lakásból a megbolygatott hulladék közül menekültek a csótányok. Most a darus módszerrel nem kell az egész épületen átszállítani a rothadó élelmiszert és szemetet. 

Forrás: Ládi László/AgriaTv

A szomszédos lakásban élő K. Martina elmondta, hogy a jó ideje húzódó helyzet élhetetlenné teszi a tízes számú társasházat, tehetetlenek. Mint ahogy arról korábban beszámoltunk, a folyosón mindig érezhető a romlott hústermékek szaga, de van, hogy az egész épületben terjeng. A kormányhivatalnál is érdeklődtünk a jelenség fejleményeiről, illetve arról, hogy valóban ők rendelték-e el a kényszer takarítást, s a lakásban élő nő mire számíthat a továbbiakban. Tájékoztatásuk szerint a Heves Megyei Kormányhivatal az Eger, Töviskes téren lévő társasház lakásában jogellenesen felhalmozott hulladék elszállításáról intézkedett. A szerződött vállalkozó a hulladékgazdálkodási hatóság jelenléte mellett a hulladék elszállítását elvégezte.

Forrás: Gidai Zsanett/Heves Megyei Hírlap

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában