Bringapark

2022.11.23. 07:23

Csütörtöktől használhatják az új egri bringapályát

Az önkormányzat és az Egri Városi ­Sportiskola beruházásában elkészült a lajosvárosi városrészben az Eger Bringapark részeként a kerékpáros pumpa- és dirtpálya, amit csütörtökön adnak át.

Sz. M. L.

Csütörtökön már lehet tekerni

Forrás: Mirkóczki Ádám/Facebook

Az Aktív Magyarország Program részeként az Országos Bringapark Program 2022 pályázat támogatásával megvalósult beruházás a Trail Art Park Kft. kivitelezésében valósult meg 70 millió forintból, amelyből a program támogatása 30 millió forint. A sportiskola híradása szerint a parkosított belvárosias jellegű pálya középiskolák, óvodák és lakóházak által körülölelt zöldövezeti környezetben készült el egy elhanyagolt sporttelep területén. A beruházással a város azokat a fiatalokat igyekszik a testmozgásra, bringás kalandokra csábítani, akik eddig a számítógépek, mobiltelefonok rabságában mozgáshiányos életmódot választottak maguknak. 

A pump track pályák hossza, merész vonalvezetése és elhelyezkedése miatt alkalmas a versenysport kiszolgálására is. Az Eger Bringapark kiváló helyszíne lehet szabadidős eseményeknek is. 

 

 

 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában