Szociális tűzifa

2022.11.10. 08:44

Egy köbméter fát kaphat, aki arra jogosult Parádon

Rendkívüli képviselő-testületi ülésen döntöttek arról Parádon, hogy idén ki számíthat szociális tűzifára.

B. K.

Illusztráció

Forrás: Zsedrovits Enikő/Dunaújvárosi Hírlap

Parádon a hét elején rendkívüli ülésen fogadták el az idei tűzifa-támogatás szempontjait a képviselők. Ennek értelmében egy köbméter fára, illetve kétszáz kilogramm - húsz csomag - tűzifa brikettre jogosult az, aki szociálisan erre rászorul. 

Azok számíthatnak a természetbeni támogatásra, akik háztartásában az egy főre jutó nettó jövedelem nem haladja meg az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegének a 400 százalékát. Az egyszemélyes háztartás esetén az 500 százalékát. 

Előnyt élveznek a hetven éven felüli, egyedül élő személyek, azok, akik kizárólag fával fűtenek, illetve a szociális törvényben meghatározott  rászoruló családok. Az igényt írásban kell jelezni, az erre a célra készült nyomtatványt a polgármesteri hivatalban vehetik át, illetve tölthetik le az önkormányzat honlapjáról. A család jövedelmi helyzetét hitelt érdemlően igazolni kell. 

A kérelmekről átruházott hatáskörben Parád önkormányzata képviselő-testületéhez tartozó szociális bizottság vagy a polgármester dönt. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában