Aláírás

2022.11.03. 15:55

Együttműködik az egri egyetem és a Gránit Bank, fontos a gyakorlati oktatás

Együttműködési megállapodást kötött az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem (EKKE) és a Gránit Bank Zrt. csütörtök délután.

B. D.

Az együttműködési nyilatkozatot Hegedűs Éva és dr. Pajtókné dr. Tari Ilona írta alá

Forrás: Berán Dániel/Heves Megyei Hírlap

– Az intézmény nagyon büszke a hagyományaira. De azt is sokszor megállapítjuk, hogy egy XXI. századi versenyképes felsőoktatási intézménynél az oktatáson és a kutatáson túlmenően nagyon fontos az, hogy a környező, illetve az ország vállalkozásaival tudástranszfert hajtson végre. Éppen ezért nagyon örülünk annak, hogy a Gránit Bankban egy új partnerünket köszönthetjük. Ez az a bank, ami a magyar nemzetgazdaság versenyképességét támogatja. Jelenleg egy olyan együttműködési aláírásra készülünk, amely mind az egyetem, mind a bank számára egy sikertörténet lehet – emelte ki dr. Pajtókné dr. Tari Ilona, a felsőoktatási intézmény rektora.

Hangsúlyozta, hogy az egyetem hallgatóinak, oktatóinak fontos cél a tudatos gazdasági tevékenység, a bank ebben segít. Abban is tud segíteni, hogy a gazdaságtudományi képzéseiken résztvevő hallgatóiknak gyakorlati képzési helyszínt nyújt. Az egyetem pedig a bank tevékenységéről hírt ad azokon a területeken, ahol mindenki elérheti. Ez mindkét fél számára előnyös, úgyhogy boldogan írja alá az együttműködési megállapodást.

– A Gránit Bank újító és modern bank, ami épít olyan hagyományokra, mint a személyesség, bizalom, valamint, hogy megbízható szolgáltatásokat nyújtson. De a XXI. század technológiai újítását, az innovációt szeretnénk a szolgáltatásainkban odaadni az ügyfeleknek. Mélyen hiszünk abban, hogy a modernitás, a digitalizáció a konzervatív banki értékekkel együtt képes az ügyfeleinknek is új értéket teremteni – mondta Hegedűs Éva, a Gránit Bank Zrt. elnök-vezérigazgatója.

Kiemelte, hogy szerinte a diploma nagyon értékes, s az értéke nemcsak az az akadémiai tudás, amit a kiváló professzorok, oktatók átadnak a hallgatóknak, hanem az a gyakorlati ismeret is, ami hozzájárul a diplomás értelmiségi számára ahhoz, hogy jobban értse az elméleti oktatást, és a gyakorlatra ezt képes legyen lefordítani. Azért fontos a stratégiai együttműködésük az egyetemmel, mert szeretnének a képzésben az egyetem vezetésével, a hallgatói önkormányzatokkal együtt olyan gyakorlati tárgyakat oktatni, amit ők már a gyakorlatban elvégeztek. Szeretnék egy alapítványi forma keretében támogatni, segíteni a fiatalok, és ezen keresztül a magyar gazdaság pénzügyi tudatosságát. Hogy értsünk a pénzügyekhez, az ugyanolyan fontos, mint ahogy tudunk írni és olvasni. Hiszen egész életünk során kapcsolatban vagyunk a pénzügyekkel.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában