Fejlesztés

2022.11.15. 11:17

Elkészült az új buszmegálló a Mátravidéki Erőmű lakótelepének főterén

Lőrinciben immár az új buszmegállóban szállhatnak fel az utasok a járatokra a Mátravidéki Erőmű lakótelepének főterén.

T. O.

Az elkészült, új buszmegálló

Forrás: Tari Ottó/Heves Megyei Hírlap

Elkészült a településrész legújabb beruházása, amit részben saját erőből, részben pedig pályázati támogatásból finanszírozott az önkormányzat. A munka során mélyítették az öblözetet, hosszabb peront építettek, és kicserélték a pavilont is. Pálinkás Péter lőrinci alpolgármester arról tájékoztatott, hogy a régi pavilont elszállították, s a lőrinci piactér páros oldalán szerelik majd fel, várhatóan a közeljövőben. Ennek a helyét is előkészítették már. Sokak problémája oldódik meg ezáltal, mivel a szemben lévő oldalon időtlen idők óta volt fedett létesítmény, a jelzett helyen viszont csapadék esetén ázniuk kellett a Hatvan felé közlekedő járműre várakozóknak.

Pálinkás Péter elmondta azt is, hogy a Magyar Közút már átvette munkaterületnek a nagygombosi úttól az erőműi központig terjedő szakaszt. Mint arról beszámoltunk, Szabó Zsolt országgyűlési képviselő tájékoztatása szerint az útfelújításra 2023 tavaszán kerül sor. Ezt már az idén szerették megoldani, de a horgásztó közelében, a Zagyván át vezető úton annyi műtárgy található, hogy az előkészítés a szokásosnál több időt vett igénybe.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában