Demonstráció

2022.11.18. 10:45

Élőláncot alkotott Egerben több mint száz diák

Szeretnék felhívni a figyelmet a tegnap elhangzott kilenc pontra.

Sz. M. L.

Forrás: Berán Dániel/Heves Megyei Hírlap

Egy szülő, Fehérvári Csilla szervezte a péntek reggeli élőláncot. Több mint száz diák állt transzparensekkel a 25-ös főút mentén a belvárosban.

– Teljes mértékben civil megmozdulás, előzetesen háromszázan jelentkeztek be rá. Háromnegyed nyolctól kilencig leszünk itt, végül elénekeljük a Mi vagyunk a grund című dalt. Csatlakozni szerettünk volna az országos kezdeményezéshez, az oktatásért, az oktatásban dolgozókért és a diákokért. Szeretnénk ha minél többen felfigyeljenek arra, hogy milyen problémák vannak jelen az oktatásban. Szeretnénk felhívni a figyelmet a tegnap elhangzott kilenc pontra, melyet az Eszterházy téren olvastak fel a fáklyás demonstráción. Nem csak a tanárokról diákokról és civilekről szól mindez. Hiszen gyermekeink jelentik a jövőt, ők fognak gyógyítani, tanítani. Ha most nem hallgatják meg őket akkor mikor? – fogalmazott Fehérvári Csilla. 

A helyszínen végigjárt egy kosár is, amibe minden résztvevő beledobhatta a személyes problémáit és meglátásait egy papírra felírva, ezt pedig egy következő esemény alapjául használják. 

Az Egri Hunyadi Mátyás Általános Iskola diákjai is élőláncot alkottak
Forrás: Beküldött

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában