Jótékonyság

2022.11.26. 11:30

Focival segítik Gyöngyösön Marcit, a recski 5 éves kisfiút, aki agydaganattal küzd

Szabó Marcell az egyike azoknak a súlyosan beteg gyerekeknek, akiket az idén támogatnak a XI. Focival a gyógyulásért jótékonysági sporteseményen, Gyöngyösön.

B. K.

Forrás: Beküldött fotó

A Focival a gyógyulásért közösségi oldalon tették közzé, hogy decemberben egy recski beteg kisfiú gyógyulásáért rendeznek jótékonysági teremtornát Gyöngyösön. 

Az ötéves Marci Recsken él, 14 hónapos koráig tartott a gondtalan gyermekkora, azóta rosszindulatú agydaganattal harcol. 
Alig múlt tehát egy éves, amikor többszöri epilepsziás rohamot követően a miskolci gyermekkórházba került, ahol 7,5 cm-es cisztát és szövetszaporulat találtak a fejében. 2019. januárjában műtéten esett át, ám a daganatot elhelyezkedése miatt csak részlegesen távolíthatták el. A szövettan pedig lesújtó eredményt hozott: rosszindulatú a tumor. 
Újból operálni csak súlyos egészségkárosodás, féloldali teljes bénulás árán lehet már. Marci sugárterápiát, majd több hónapig vénás kemoterápiát kapott. Csakhogy a daganat aktív maradt, sőt még egy centimétert nőtt. 

Idehaza nem maradt több út, a protokoll szerint a kezelések véget értek. A család végül Németországban talált reményt: Kölnben egy magán immun-onkológiai klinikán személyre szabott hő-vírus terápiás kezeléseket kaphat Marci. Ennek köszönhetően a kisfiú életminősége rengeteget javult, a bent ragadt daganat immár három éve nem nőtt tovább, sőt, az anyuka beszámolója szerint méretei csökkenő tendenciát mutatnak a kezeléssorozatnak köszönhetően. 

Az oldalon azt írják, Szabó Marcell az egyike azoknak a súlyosan beteg gyerekeknek, akiket az idén támogatunk a XI. Focival a gyógyulásért jótékonysági teremtorna keretében. Érte is találkozunk december 28-án, Gyöngyösön. 

Tudjuk, hogy sokan vannak, akik szeretnének ugyan, de nem tudnak eljönni a rendezvényre. Ők a távolból is segíthetik a jótékonysági program céljait. Akinek lehetősége van támogatni a súlyosan beteg, illetve mélyszegénységben élő gyerekeket, kérjük, adományát az Age of Hope Gyermekvédelmi Alapítványnak utalja el. A közleménybe, kérjük, írjátok be: Focival a gyógyulásért.

Mi úgy tudjuk, mindazok, akik jönnek a tornára, s mindazok, akik a távolból segítenek, ugyanúgy gondolják: a végén úgyis arra emlékszünk, amit másokért tettünk - zárul a felhívás. Fotó: heol-ra, forrás fb, Focival a gyógyulásért

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában