Művészet

2022.11.11. 13:48

Isten rabjai ősbemutatón, a hitről és a szeretetről szól az egri színház előadása

Gárdonyi Géza Isten rabjai című művét péntek este 7 órakor mutatják be az egri színházban.

B. D.

A mű egy szerzetes életét mutatja be Forrás: Gál Gábor

Gárdonyi műve Szent Margit legendáját dolgozza fel, amely nagymértékben támaszkodik Ráskai Lea feljegyzéseire, aki a kolostor lakójaként több kódexet is írt. Az apácakolostort IV. Béla építtette a szigeten, ami jelentős események helyszíne volt. A kolostor jelentősége még tovább növekedett Margit halála, és szentté avatása után. Egy szerzetes életén keresztül, aki parasztgyerek volt, bepillanthatunk egy szent életébe. Őszinte érzelmekkel telt mű, ami a hitről, szeretetről, az örök emberi értékekről szól, amivel Szent Margit példát mutatott számunkra, így ismertette a darabot a Gárdonyi Géza Színház.

Az ősbemutatóként színpadra állított művet Moravetz Levente rendezte, a zeneszerzők Balásy Szabolcs és Horváth Krisztián. A szerzőhármas már ismerős lehet az egri nézők számára, hiszen olyan előadások alkotói, mint a Zrínyi 1566 vagy a Rákóczi-szabadságharcot feldolgozó A Fejedelem című történelmi musicalek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában