Állatvédelem

2022.11.02. 17:16

Ivartalanítási akciót hirdettek az egri önkéntesek

Tévhit, hogy egyszer tüzelniük vagy szaporodniuk kell az állatoknak a műtét előtt.

Sz.M.L.

Illusztráció

Forrás: Shutterstock

Most jó néhány ezer forinttal olcsóbban műti meg dr. Suszták Béla egri állatorvos azoknak a gazdiknak a házi kedvenceit, akik a Tierschutzprojekt Ungarn e.V. - Kastrationsprojekt Facebook oldalán jelentkeznek az egri önkénteseknél ivartalanítási akcióra.
Vezetőjük, Kövi Rita elmondta, a korlátlanul szaporodó gazdás macskák és a kidobott kedvencek miatt több ezres nagyságrendben lehetnek kóbor macskák a városban. Számos kolónia ismert már előttük, ezek egy részét már ivartalanították. Bő egy év alatt lassan ötszáz állatnál tartanak, most pedig újra az egri és az Eger környéki gazdiknak szeretnének segíteni, hogy olcsóbban, s ezáltal talán nagyobb kedvvel vehessék elejét a nem kívánt szaporulatnak. Jelentkezést kizárólag a lenti oldalon, üzenetben tudnak fogadni.

Mint ahogy arról már korábban írtunk, tévhit és idejétmúlt, rég cáfolt orvosi vélekedés, hogy egyszer tüzelniük vagy szaporodniuk kell a nőstény macskáknak. Sőt, ha még az első ivarzás előtt, nagyjából fél éves korukban átesnek a műtéten, akkor  a legalacsonyabb a későbbi daganatos megbetegedések kockázata. Ez természetesen igaz a kutyákra is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában