Kitüntetés

2022.11.23. 10:54

Izgulhatunk, ki kapja a megyei Prima díjat: gálaesten adják át az elismeréseket

A megyei Prima díj gálaestjét november 26-án rendezik meg.

HEOL

Forrás: megyeiprima.hu

A megyei Prima díj a kulturális, tudományos és közéleti élet kiemelkedő képviselőinek méltó elismerése, ami a helyi vállalkozói közösség összefogásával jött létre. A díjátadó gálaestet a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) november 26-án, szombaton tartja Egerben, a Kepes Intézetben.

A gálán 3 Prima díjat osztanak ki, s azok lehetnek a jelöltek között, akik sokat tesznek megyénk szellemi, kulturális, művészeti, oktatási, tudományos életének, valamint a gazdasági-társadalmi környezet fejlesztéséért. A kilenc jelölt között van színművész, építész, orvosigazgató, fotóriporter, edző és sportrehabilitációs tréner, operaénekes valamint hegedűművész is. 

 

Íme a jelöltek:

 

A színház- és filmművészet kategóriában Tunyogi Péter színművész, a képzőművészetben Ducsai Zoltán illetve Dohnál Tibor festőművészek, az építészek közül Fajcsák Dénes. A sajtó kategóriában Komka Péter fotóriporter. A sportban Major Attila edző és sportrehabilitációs tréner, a tudomány területén dr. Assani Omar orvosigazgató. A zeneművészek közül Hegyesi-Hudik Margit operaénekes. A magyar népművészet és közművelődés kategóriában pedig Szajkó Géza hegedűművész. 

Ebben az évben is meghirdették a Megyei Év Vállalkozója Díj pályázatait, és kilenc vállalkozó részesül díjazásban a gálaesten. Az Országos Év Vállalkozója Díjban Osztafin Zsolt, a Marshall Ablakgyár Kft. igazgatója részesül, ennek odaítéléséről pedig a VOSZ országos elnöksége döntött. Budapesten, december 2-án veszi át a kitüntetést a Művészetek Palotájában.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában