Városgondozás

2022.11.11. 11:32

Környezetbarát anyaggal is sóznak, 21 géppel néz szembe a téllel Egerben

Közelít a a tél, megtartották pénteken a téli gépszemlét Egerben.

SZ. M. L.

Bemutatták a gépeket is

Forrás: Berán Dániel/Heves Megyei Hírlap

– A műszaki technikai eszközöket felkészítettük a téli síkosságmentesítésre. A téli üzem november közepétől március közepéig tart – ismertette a munkálatokat pénteken sajtótájékoztatón Juhász Géza a Városgondozás Eger Kft. ügyvezetője a Homok utcai telepen.

– Elkészült a terv-, feladatlista, amelynek meg kell felelni, illetve kész a napi beosztás is. Az induló készlet rendelkezésre áll a síkosságmentesítő anyagokból: összesen 170 tonna nátrium- és kalciumklorid. Emellett használunk például fűrészport is, illetve idén újdonság, hogy egy környezetbarát, stopper nevű perlit alapú szert is beszereztünk , amely a későbbiek során beépül a talajba, a szerkezetet és vízháztartást javítja, ezt egy helyi cégtől szerezzük be. Sajnos a nátriumklorid évente százmillió forint kárt okoz a burkolatokban – emelte ki.  Hozzátette, körzetekre osztották a várost, szolgáltatási osztályokba sorolták. 

– Ez azt jelenti, meghatároztuk, hogy mi a prioritás. Az elsődleges a mentő, tűzoltó, tömegközlekedés útvonala. Másodlagos a fő forgalmú csomópontok, a harmadik pedig összes többi közterület a városban.

Az első kategóriába tartozó területeket rögtön el kell kezdeni tisztítani az észlelés után, a másodikat két órán belül, a harmadikat pedig miután mindennel végeztek. Annak tehát oka van, hogy egyes helyek később kerülnek sorra.

Elmondta, hogy összesen 21 gép áll a városgondozás rendelkezésére. Ebből 14 síkosságmentesítő, a többi kiszolgáló jármű. 

Ferenczy Tamás főkertész az ügyelet vezetője, Magyar Attila közbiztonsági referens pedig az önkormányzat részéről vesz részt a munkában. Az önkormányzaton keresztül juthatnak el a lakossági észrevételek a városgondozáshoz. Elhangzott, a cég a közterületeken síkosságmentesít, a lakosságnak a saját területeiről magának kell gondoskodnia. Ferenczy Tamás kiemelte, nagyon fontos, hogy tartsák az észlelés utáni indulási időt, ezen sok minden múlik.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában