Elismerés

2022.11.21. 11:54

Különdíjas a mátrafüredi Öreg néne őzikéje játszótér

A természetközeli kialakításért kapta a gyöngyösi önkormányzat az elismerést a Virágos Magyarország versenyen.

Sz. Sz. I.

Az Őreg néne őzikéje játszótér elmúlt téli építése

Forrás: Czímer Tamás/Heves Megyei Hírlap

Fotó: Czimer Tamas

A mátrafüredi Öreg néne őzikéje játszótér különdíjat nyert a Virágos Magyarország versenyen, tájékoztatott a gyöngyösi önkormányzat. Közlésük szerint a szakmai zsűri a természetközeli megépítéséért fejezte ki elismerését. A Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Budai Campusán pénteken tartott ünnepélyes díjátadón az önkormányzatot képviselő Kévés Tamás alpolgármester vehetett át az elismerést.

Az áprilisban átadott tematikus játszóteret a mátrafüredi parkerdő fejlesztését célzó európai uniós támogatású beruházás keretében alakította ki az önkormányzat a népszerű kirándulóhelyen. A természetes környezetükbe megjelenésükben és kialakításukban is illeszkedő, gyártó által felületkezelt, impregnált játékelemek a kisebb gyerekek szórakoztatására épültek, a kicsik biztonságáról öntött gumiburkolat gondoskodik. 

A Virágos Magyarország környezetszépítő mozgalom tájékoztatása szerint rekordszámú nevezés mellett rendezték meg idén a megmérettetést. A Magyar Turisztikai Ügynökség által életre hívott versenyen 339 önkormányzat 439 pályázatát bírálta el a 150 tagú szakmai zsűri. A nagyvárosok kategóriájában Debrecen, a 30 ezer lakosnál kisebb városok közül pedig Makó képviselői vehették át a fődíjat, míg Zalakaros lett a fődíjas ezer főnél népesebb kisváros, a legkisebb falvak közül Gyugy a legvirágosabb település. Az egri Érsekkert gesztenyefái pedig az Év fasora díjat hozták el.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában