Szeretetre buzdít

2022.11.27. 18:38

Megkezdődött az adventi időszak, Egerben is fellobbant az első láng

Az úr eljöveteléről, a várakozásról szól.

Sz. M. L.

Az első gyertyát Eger adventi koszorúján az egyetem rektora dr. Pajtókné dr. Tari Ilona gyújtotta meg

Forrás: Szántó György/Heves Megyei Hírlap

Az első gyertya meggyújtásával kezdetét veszi az advent, az első láng a bűnbánatot jelzi – mondta dr. Pajtókné dr. Tari Ilona, az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem rektora vasárnap délután a Dobó téren. 

– Az úr eljöveteléről, a várakozásról szól az adventi időszak. Arról, hogy megteremtsük a saját belső békénket, a várakozás megszentelése, legyünk akár hívők, akár nem, fontos, hogy ezekben a hetekben forduljunk befelé és figyeljünk oda egymásra – fogalmazott. A rektor, mielőtt meggyújtotta az első lángot hangsúlyozta, hogy több szeretet, odafigyelés az, amit mindenkinek kíván ebben az időszakban, hogy mindenki megélhesse az adventet. 

Forrás: Szántó György/Heves Megyei Hírlap

Az első gyertya meggyújtásánál jelen voltak a történelmi egyházak képviselői, Szabó József Béla esperes, Tóth Imre a református gyülekezet lelkésze, valamint a nagyobb helyi borászati és civilszervezetek képviselői. Később az Egri Érseki Fiúkórus énekelt a téren összegyűlteknek.

Forrás: Szántó György/Heves Megyei Hírlap

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában