Fejlesztés

2022.11.02. 21:15

Modern és innovatív felújítással motiválnák a diákokat az egri egyetem gyakorló iskolájában

Elindult az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem (EKKE) Gyakorló Általános Iskola, Gimnázium, Alapfokú Művészeti Iskola és Technikum infrastrukturális fejlesztése, olvasható az EKKE hivatalos honlapján.

B. D.

Még kényelmesebbé válik a diákok számára az oktatás a tanintézményben

Forrás: Beküldött

Október 6-án 497,99 millió forint vissza nem térítendő támogatásban részesült a gyakorlóiskola. A projekt célja az intézmény gyakorlati képzéssel, oktatással kapcsolatos infrastruktúrájának fejlesztése, azért, hogy az EKKE és más egyetem pedagógushallgatói számára versenyképes szolgáltatásokat legyen képes nyújtani. Továbbá, hogy a tanulók fizikai környezete hatékonyan segítse a mindennapi osztálytermi munkát, emellett pedig ösztönzőleg hasson rájuk.

A Széchenyi 2020 program támogatásával egyebek között megvalósul a tantermek, folyosók és egyéb oktatáshoz kapcsolódó terek festése, a Bartók téri testnevelő tanári szoba padlózatának cseréje, a lépcsők burkolatának javítása, valamint a lépcsőfeljáró korlátok cseréje. Továbbá teljes körűen meglújul a Barkóczy utcai épület tornaterme, melynek első emeletén kialakítanak egy, a jelenkor oktatási feltételeit kielégítő informatika termet 30 munkaállomással.

A 2022 októberében indult, tizenkét hónap időtartamú projekt keretében modern és kényelmes, a kor követelményeinek megfelelő tantermi bútorokat, praktikus polcrendszereket, tornatermi bútorokat és eszközöket is beszereznek. A két épület felújítása mellett az udvarokat is felszerelik kültéri padokkal és asztalokkal, ütéscsillapító térburkolattal ellátott kéttornyú csúszdás toronnyal, valamint megvalósul a Bartók téri aszfaltozott sportpálya elkerítése is.
A projektnek köszönhetően a gyakorlóiskola mindkét épülete úgy tud megújulni, hogy az oktatási eszközök és környezet is innovatívvá válik, ami egyrészt segíti a gyerekek kompetenciafejlesztését, másrészt mintát nyújt a jövő pedagógusainak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában