Programajánló

2022.11.04. 07:00

Nem lesz unalmas a hétvége Heves megyében, rengeteg program közül lehet válogatni

November első hétvégéjén se kell a négy fal között ülni, mutatjuk, milyen lehetőségek közül lehet választani.

HEOL

Illusztráció

Forrás: Shutterstock

Péntek

Eger  Délután 5 órától a Kossuth Lajos utca 17. szám alatt rendezik meg a Shalom Eger – zenél a zsinagóga! elnevezésű kisfesztivált, sok zenével a Ziffer Galériában. A program múltidéző körsétával és emlékezéssel indul Eger zsidó épületeinél. A résztvevők a Galéria előtt gyülekezhetnek.  Este hattól a köszöntők után megérkezik Tevje, a tejesember és énekel arról, hogy ha ő gazdag lenne... Előadja, Kovács Ferenc hőstenor. A szabadságról Nagy Szilvia, az egri Gárdonyi Géza Színház művésze, majd Mozart és Gershwin zeneműveket hangzanak el Gál Katalin zongoraművész előadásában.  Egy dal is felcsendül a Hegedűs a háztetőn című musicalből, végül tréfás, sikamlós kabarédalok, kuplék következnek Baráth Zoltán színművész előadásában. Zongorán kíséri Gonda László. A szervező az Egri Zsidó Kulturális Egyesület, az est anyagi támogatója Eger MJV képviselő testülete és az Egri Vármúzeum. A műsort Radó István vezeti.

Gyöngyös Tátrai Magyar Szilvia Túlélni a túlélhetetlent című előadásában a gyásszal- és veszteségekkel kapcsolatos tévhitek eloszlatásán túl igyekszik a megjelentek számára eszközöket, lehetőségeket megvillantani, hogy elviselhetővé váljanak kikerülhetetlen nehézségeink. Az előadás délután 5-kor kezdődik a Mátra Honvéd Kaszinóbanl, a Fő tér 9. szám alatt.

Gyöngyös  Batta Szilvia könyvbemutatóval egybekötött kiállításmegnyitójára várnak minden érdeklődött a Vachott Sándor Városi Könyvtárba 16 órától.

Szombat

Eger Séta Bátorból Egerbe a baktai tőzegmohás lápok, valamint szép kilátópontok érintésével, őskori kovakőbánya és több famatuzsálem megtekintésével. Találkozó: Eger autóbuszpályaudvar (autóbusz indul Bátorba: 9.20)

Eger Családi nap a Gárdonyi-házban délelőtt 10 órától egészen 16 óráig.

– Tárgyalkotó, kézműves tevékenységeink során (Virágirodalom) különleges, irodalmi szövegekből virágokat hajtogatunk, Titkosnaplót készítünk vegyes technikával, ezen kívül az érdeklődők a fentieken túl számos, különleges eljárással alkotott könyvjelzővel távozhatnak. Lesz titokfejtő és nyomozós játék, valamint kinyitjuk a Gárdonyi-kuckót is, amelyben a legkisebbek az egyszerűbb torony-kirakóval, az idősebbek pedig a vár korszakait bemutató történelmi puzzle-lal próbálkozhatnak – áll az esemény meghívójában. 

Eger Akusztikus koncert a BorzBár-ban este 8-tól. Fellép  Nyikes Linda és Kovács Sándor.

Gyöngyös  A Mátra Honvéd Kaszinóban az Angyaltársak Egyesület jótékonysági rendezvényt és gyűjtést tart. A programok reggel 9-kor kezdődnek és 14 órái tartanak. A szervezők ételadományokat is szívesen várnak, zacskósleveseket, konzerveket, rizst és tésztát is. 

Gyöngyöstarján  Ásványgyűjtésre fel! Találkozási hely és idő: Gyöngyöstarjáni Temetővel szembeni parkoló végén levő üres terület, 10 óra
A túra 14 óráig tart, és minden időjárási körülmény között megtartásra kerül. A túra után lehetőség lesz egy délutáni nagyobb távolságra lévő lelőhely felkeresésére is, azoknak akik tovább maradnának.

Vasárnap

Gyöngyös A Mátra Múzeum Pálmaházi nyílt napot tart 10 órától 15 óráig. Ezen a napon a pálmaház lakóinak egy részét kézbe lehet venni és meg is lehet etetni, de izgalmas feladatokkal is készülnek a szervezők. 

Gyöngyöstarján  Ásványgyűjtésre fel! Találkozási hely és idő: Gyöngyöstarjáni Temetővel szembeni parkoló végén levő üres terület, 10 óra
A túra 14 óráig tart, és minden időjárási körülmény között megtartásra kerül. A túra után lehetőség lesz egy délutáni nagyobb távolságra lévő lelőhely felkeresésére is, azoknak akik tovább maradnának.

Egész hétvégén

Szilvásvárad Egri Zoltán Fedettpályás Díjugrató Emlékverseny pénteken kezdődik és vasárnap ér véget. A verseny pénteken reggel 9-kor indul az Állami Ménesgazdaságban.
 


 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában