Bemutatkozás

2022.11.24. 08:07

Rómában is kapós volt a macok

Rómában vendégeskedtek a mátraderecskeiek. Nagy örömmel fogadták őket az olasz fővárosban.

B. K.

Rómában is kapós volt a macok

Forrás: Forgó Gábor/Facebook

Hazatért Rómából a mátrederecskei küldöttség, amelynek tagjai a Magyarországi Városok Falvak Szövetség közreműködésével tölthettek néhány emlékezetes napot a Szent István házban. Küldetésük célja a palóc hagyományok népszerűsítése volt az olasz fővárosban. 

Mint azt Forgó Gábor polgármestertől megtudtuk, remekül sikerült a bemutatkozás. Múlt pénteken este sok érdeklődő érkezett a helyszínre, ahol az asszonykórus tagjai macokkal, krumplilángossal és saját készítésű házi lekvárokkal, a helyi "büdös víz"-ként ismert csevicével, s egri borokkal fogadták az érkezőket. 

A falu polgármestere előadást tartott a mátrai falu nevezetességeiről, - köztük a mofettáról - , valamint a palóc hagyományokról, az erre épülő helyi turisztikai programokról.

Az asszonyok fellépése is nagy sikert aratott, majd baráti beszélgetésen vettek részt a jelenlevőkkel. Másnap arra is lehetőségük nyílt, hogy idegenvezető segítségével ismerkedjenek a főváros nevezetességeivel. 

 

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában