Lekapcsolás

2022.11.28. 18:26

Sötétbe borulhat a város: az egri DK tiltakozik a közvilágítás korlátozásának ötlete ellen

A közgyűlésen vetették fel, hogy néhány kevésbé forgalmas órára ki lehetne kapcsolni.

Sz. M. L.

Illusztráció

Forrás: Berán Dániel/Heves Megyei Hírlap

– A múlt héten tartott egri közgyűlésen felmerült a Fidesz részéről, hogy a közvilágítást bizonyos órákban, méghozzá a hajnali időszakban, le kellene kapcsolni a spórolás jegyében. A Demokratikus Koalíció határozottan tiltakozik, hogy a város egésze vagy bármelyik része, még csak órákra is, sötétbe boruljon! A hibás orbáni gazdaságpolitika hatására a családok egyre inkább érzik az elszabaduló inflációt és a rezsinövelést, amelyek nap mint nap egyre kilátástalanabb helyzetbe lökik a lakosságot. Ahogy pedig különböző példákból tudjuk, az elszegényedési hullámot a bűnözés növekedése követi – írta a Demokratikus Koalíció (DK) megye egyes választókörzeti szervezete közleményében.

Úgy vélik, a szerintük hibás orbáni politika ugyanakkor nemcsak a családokat sújtja, hanem a rendvédelmi dolgozókat is. Az elmúlt években már kóros problémát okoz a rendvédelem ügye, a rendőri szervek most már folyamatos kapacitáshiánnyal küzdenek, és ha még a közvilágítást is lekapcsolják, az állomány nem lesz képes ellátni a feladatát.

– Azt sem szabad elfelejteni, hogy nagyon sokan éjszakai műszakban dolgoznak, így munkavégzésük is nehézségekbe ütközhet, ha egy sötétbe borult város tekint vissza rájuk az ablakból. Ezeken túl súlyos közlekedési balesetek is következhetnek, hiszen az átkelés a zebrán egy sötét utcarészen életveszélyes lehet. A Demokratikus Koalíció választókerületi szervezete felhívja a városi döntéshozók figyelmét, hogy a közvilágítás fenntartása közös érdek, és ahogy az ülésen elhangzott, ezt a javaslatot a rendőri vezetők sem támogatják – írták.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában