Örömhír

2022.11.26. 08:44

Több millió forintot utalt vissza az áramszolgáltató Tarnaszentmiklósnak

Sikertörténetről számolt be Oláh Tamás polgármester a napokban.

M. H.

Oláh Tamás

Forrás: beküldött

A történet kezdete: még 2019 novemberében észlelték, hogy a közvilágítási számláik irreálisan magasak. 2010-ben a település egy közvilágítási korszerűsítést rendelt meg, ez takarékosabb izzók felszerelését jelentette, aminek az eredménye az lett, hogy a fogyasztás harmadára csökkent az addiginak. 

– Az energiaszolgáltató a fogyasztás mértékét nem állította át, ám ezt sajnos nem észlelték egészen 2019 no­vemberéig. Amikor felfigyeltünk erre, felvettük a kapcsolatot a szolgáltatóval, ám ők a villamosenergia-törvényre hivatkozva csak három év túlszámlázását térítették meg településünk részére – magyarázta a településvezető. 

– Ezt követően a szolgáltatóval történő vitánkat jogi útra tereltük, ahol első fokon a bíróság elutasította keresetünket. Ezt önkormányzatunk megfellebbezte, és másodfokon a bíróság kimondta, hogy köteles a szolgáltató további két évet még visszatéríteni az önkormányzatnak – részletezte. 

A mindenkori elévülési idő öt év, tehát ennél több pénzt nem tudnak visszakérni, azonban három év küzdelme, munkája eredményeként sikerült kiharcolni, hogy a maximum kérhető öt évre visszamenőleg kártalanítsák települést. Ezzel a falu további nyolcmillió forinttal gazdagodott, összesen pedig húszmillió forinttal, tudtuk meg a polgármestertől. 
 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában