Oktatás

2022.11.12. 11:02

Történelmi versenyt hirdet az egri egyetem, többletpontot is jelenthet

Középiskolás versenyt hirdet az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem (EKKE) Történelemtudományi Intézete.

B. D.

Eszterházy Károly Katolikus Egyetem

Forrás: Berán Dániel/Heves Megyei Hírlap

Az egyetem honlapján tették közzé a verseny részleteit. Háború – gazdaság – (energia)politika címmel hirdet középiskolások számára történelem versenyt az EKKE Történelemtudományi Intézete és Doktori Iskolája. Reflektál a vetélkedő a jelenlegi háborús, inflációs időszakra, ezáltal a 20. századi nagy háborúkat, nemzetközi konfliktusokat és a rendszerváltások gazdasági hatásait tekinti át. Célja a 14–18 éves korosztály történelem iránti érdeklődésének felkeltése, illetve a tehetséges tanulók fejlesztése. Háromfős gimnáziumok és szakközépiskolák csapatok jelentkezését várják.

A verseny három írásbeli fordulóból áll, a nevezés határideje december 16, eddig az időpontig kell beküldeni az első írásbeli forduló feladatlapját is. A döntőt 2023. április 22-én tartják. Kizárólag a közzétett elektronikus űrlapon keresztül fogadják el a megoldásokat. Az EKKE az első három helyezésért 40, a döntőbe jutásért 20 felvételi ponttal jutalmazza a versenyzőket, amennyiben a történelem tárgy a jelentkező szakján érettségi pontot adó vizsgatárgyént szerepel. Érvényesíteni a megszerzett pontokat a 2024-es általános felvételi eljárástól kezdve lehet.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában