Tiltakozás

2022.11.22. 07:12

Továbbra is elutasítja az Egert elkerülő út belső nyomvonalát a keleti városrészben élőket tömörítő társaság

Szerintük belső nyomvonalnak egyszerűen nincs értelme. Előbbre hozták a lakossági fórumot.

Sz. M. L.

Az elkerülő út megépítésével tehermentesítenék a várost

Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

– Az egri elkerülő út újratervezett belső nyomvonalát bemutatták november 18-án  a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt. zárt körű tervismertetőjén. Az Egri Kertvárosért Civil Társaság az újratervezett belső nyomvonalat továbbra is elfogadhatatlannak tartja, mivel álláspontunk szerint végleg tönkre fogja tenni az út közelében élők életét – írta sajtóközleményben a társaság. 

– Véleményünk szerint nem indokolt eltérni a korábban kék színnel jelölt külső nyomvonaltól, mivel 50 kilométeres sebességgel számolva összesen 20 másodperccel kerülne távolabbra a várostól a külső út, a belsőhöz képest. Ez a 20 másodperc senkit nem fog a jövőben eltántorítani a külső elkerülő út használatától. Nem indokolt tehát a belső elkerülő út ráerőltetése az egri polgárokra, hiszen az elkerülő út a jövőbeni zajos teherforgalom elvezetésére is szolgál, így erre kizárólag a külső elkerülő út lehet alkalmas – indokolták az álláspontjukat.

Mivel csak 12 nap áll rendelkezésére az önkormányzati biztosoknak az ismertetett terv véleményezésére, az idő rövidsége miatt, arra kérték Keresztes Zoltán és Oroján Sándor képviselőket, hogy tegyék át korábbi dátumra az általuk szervezett lakossági fórumot, és ott hallgassák meg a lakosság véleményét a módosított tervről.

– A lakossági fórum időpontja így november 23. 18 órára módosult, helyszíne a Bartakovics B. Művelődési Ház. Társaságunk arra kéri az egri polgárokat, hogy legyünk ott minél többen, és mondjuk el véleményünket a végső döntés előtt! Ha itt most kevesen leszünk, akkor a tervzsűri nem fogja komolyan venni sem a véleményünket, sem a tiltakozásunkat eddig aláíró 2600 polgár akaratát – hangsúlyozták.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában