Markhot emlékülés

2022.11.29. 18:08

Türelem, öröm, bizalom és béke: a Markhot emlékülés résztvevőit erre ösztönözte a kórház főigazgatója + fotók

A Markhot Ferenc Kórházban az intézmény legrangosabb elismeréseit adták át kedden délután, az első magyar orvosi kar, vagyis a Schola Medicinalis egri megalapításának 253. évfordulója alkalmából rendezett emlékülésen.

F. V. E.

Dr. Tőzsér Kornél (balra) vette át a díszoklevelet dr. Vácity József főigazgatótól

Forrás: Nemes Robert

Az esemény a bélapátfalvai általános iskola Petőfi csoportjának színvonalas műsorával kezdődött. A diákok megzenésített versekkel és könnyűzenei produkcióval teremtettek ünnepi hangulatot.

Az emlékülésen Ignácz Balázs, Heves megye főispánja is részt vett, és dr. Vácity József, az egri kórház főigazgatója köszöntötte a résztvevőket, majd megnyitotta az emlékülést.

– Mindannyian hallottunk már a "hiánybetegségekről", melyek sajnálatos módon jellemzőek a társadalmunkra. Erre példa az ingerültség, a bánat, az elidegenedés és a viszálykodás. Megoldás ezekre a türelem, az öröm, a bizalom és a béke. Egy kialakult helyzetben akkor lehetünk eredményesek, ha bele tudunk csempészni egy fordulatot. Én is ezzel a lehetőséggel szeretnék élni, ezért meghirdetek egy mozgalmat, melyet úgy neveztem el: Legyél TÖBB (Türelem, Öröm, Bizalom, Béke). Szeretném, ha minél többen csatlakoznának hozzánk, és mindannyian törekednénk arra, hogy többek legyünk, örülnénk az apró dolgoknak is, bíznánk magunkban és embertársainkban – osztotta meg építő gondolatait a résztvevőkkel a főigazgató.

Az ünnepség részeként dr. Vácity József elismeréseket adott át. A Markhot Emlékérmet Prof. Dr. Illés Árpád, a Debreceni Egyetem Belgyógyászati Intézet vezetője kapta, a Markhot Díszoklevelet pedig dr. Tőzsér Kornél főorvosnak adományozta az intézmény Tudományos Bizottsága és vezetése.

Prof. Dr. Illés Árpád úgy fogalmazott, Heves megyét szülőhazájának tekinti, hiszen Rózsaszentmártonban élt, oda járt általános iskolába, majd megyeszékhelyünkön, a Gárdonyi Géza Gimnáziumban folytatta tanulmányait. Kedves emlékek fűzik ide, a mai napig szívesen látogat el megyénkbe.

Elismerésben részesült kiváló szakmai munkájáért dr. Moretti Magdolna, egri pszichiáter főorvos, pszichoterapeuta, kiképző családterapeuta, EMDR terapeuta és kognitív viselkedésterapeuta és Petrus Ildikó, a patológiai osztály főnővére. 

Az emlékülésen ismertették továbbá az idei Markhot pályázat eredményeit is. Szakdolgozói kategóriában első díjat kapott Ferencz Tamás a radiológiai osztályról, második lett Baráth Angéla a gyógytorna-fizioterápia központi szolgálat munkatársa, a harmadik helyezett pedig Szűcs Mária, a krónikus belgyógyászati osztály dolgozója. Gazdasági kategóriában első díjas lett Cseszkó Géza finanszírozási csoport pályamunkája.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában