Regionális döntő

2022.11.17. 13:31

Egerben versenyeztek a 4 For Europe régiós döntősei

A 4 FOR EUROPE észak-magyarországi regionális döntőjét csütörtökön tartották Egerben, a megyeházán.

B. D.

Összemérték tudásukat a fiatalok

Forrás: Berán Dániel/Heves Megyei Hírlap

– Az európai uniós témájú országos versenyre összesen 253 négyfős középiskolás csapat jelentkezett. Az első forduló online zajlott, a regionális döntőbe régiónként a legjobb 10 csapat jutott be. Jelenleg hét helyszínen zajlik a vetélkedő, Egerbe 11 észak-magyarországi csapat érkezett. A decemberi kecskeméti döntőbe a két legjobban teljesítő csapat jut majd tovább. A régiók dobogósai egynapos budapesti osztálykirándulást nyernek, a döntő győztes csapata és osztálya pedig egy ötnapos prágai utazáson vehet részt. Emellett a döntő minden résztvevője értékes tárgyi ajándékot kap – tájékoztatta portálunkat a verseny előtt Miszné Mestellér Zsuzsa, a Europe Direct Heves vezetője.

Szepesi Ádám, a Heves megyei Önkormányzat elnöki kabinetének vezetője gratulált a résztvevő diákoknak, hiszen nagy munkájuk van abban, hogy eljutottak a regionális döntőbe. Kihangsúlyozta, innen ugyan mindössze két csapat jut tovább, de úgy gondolja, mindenki büszke lehet a csapatára, mivel már ez is egy nagyon szép eredmény.

Nem kis munkát fektettek a döntőre való felkészülésre a diákok
Forrás: Berán Dániel/Heves Megyei Hírlap

A csapatok első feladata a bemutatkozás volt, amit mindenki viccesen és figyelemfelkeltően oldott meg. A további feladatok között volt igaz hamis, valamint egy keresztrejtvényt is megfejtettek az Európai Unió működésével kapcsolatban. Továbbá két prezentációt kellett bemutatniuk a diákoknak, az egyik utazásszervezés egy európai országba, a másik pedig egy ifjúsági nap megtervezése volt. A diákok teljesítményét a feladatok végeztével szakmai zsűri bírálta el, melynek tagjai Szolga Viktória, a Europe Direct Borsod-Abaúj-Zemplén vezetője, Fenyvesiné Mester Erika, a Europe Direct Nógrád vezetője, valamint Szabó Teodóra, a Heves Megyei Kormányhivatal munkatársa. Az európai uniós témájú vetélkedőt a Europe Direct Információs Hálózat, az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete és az Európai Parlament Kapcsolattartó Irodája közösen szervezték meg.

A 4 FOR EUROPE országos középiskolai vetélkedő csütörtöki regionális fordulóján az alábbi eredmény született

I. helyezés: NEUmann csapat

(Neumann János Gimnázium, Technikum és Kollégium)

Felkészítő tanár: Kurta Fruzsina és Plesuné Simon Krisztina

A csapat tagjai: Orosz Anna Izabella, Fedák Zsombor, Erdélyi Botond, Ludvai Ádám

II. helyezés: Fortuna csapat

(Andrássy György Katolikus Közgazdasági Technikum, Gimnázium és Kollégium)

Felkészítő tanár: Szántó Mariann

A csapat tagjai: Szabó Nikolett, Földy Hanna, Nagy Zsombor, Váradi András Sándor

III. helyezés: Av4si csapat

(Avasi Gimnázium)

Felkészítő tanár: Ónodi Katalin

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában