Elismerés

2022.11.04. 13:59

Zöld Michelin-csillag a Graefl Majornak: kiderült, miért választották ki a poroszlóiakat

Az egri Macok Bisztro mellett a poroszlói Graefl Major Kétútköz is rangos elismerésben részesült.

HEOL

A fenntartható gasztronómiáért járó Zöld Csillag díjat kapott hosszúhetényi Almalomb, a poroszlói Graefl Major Kétútköz, valamint a budapesti Onyx Mûhely és a Salt étterem képviselõi a Magyar Turisztikai Ügynökség Michelin Guide magyarországi díjkiosztóján

Forrás: Balogh Zoltán/MTI

Először jelentetett meg étteremkalauzt Magyarország egészéről (National Selection of Hungary) a Michelin Guide francia étteremkalauz, amely csillagokat és különböző elismeréseket is kiosztott csütörtökön.

Ahogy arról portálunkon már beszámoltunk, a díjazottak között volt a Macok Bisztro, de nem csak az egri étterem, hanem a poroszlói Graefl Major Kétútközt is elismerésben részesült, ők a Zöld Csillag díjat érdemelték ki.

– Tíz hektárnyi kert és földbirtok veszi körbe ezt a nagyszerűen felújított szecessziós kúriát. Helyben nevelik, termelik, tenyésztik a felszolgált ételek alapanyagait. Ha most van szezonja valaminek, akkor meg fogod találni az étlapon, a gyümölcsök és zöldségek pompás választékától kezdve egészen a vadhúsokig. Maguk készítik elő a saját húsáruikat, a saját gabonájukat használják a kenyerekhez, és a sörük is kézműves. Mindemellett meg is lehet szállni ezen a káprázatosan békés helyen – olvasható a Michelin Guide méltatásában. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában