Képviselők fóruma

2022.12.20. 18:18

A helyi cégek véleményét figyelembe véve módosították Füzesabony építési szabályzatát

Füzesabony önkormányzata a napokban tartotta decemberi ülését.

S. S.

Nagy Csaba tájékoztatott a tanácskozásról

Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

 A képviselő-testület – a polgármesteri tájékoztatókat követően – hét napirendi pontot vitatott meg. Módosították egyebek között a helyi építési szabályzatot és az esélyegyenlőségi tervet, valamint elfogadták a grémium fél éves munkatervét. 

– Az önkormányzat egyébként az építési szabályozás teljes körű felülvizsgálatát kezdeményezte – tudtuk meg Nagy Csaba polgármestertől. A városvezető a Hírlapnak elmondta: bekérték a helységben működő cégek véleményét is a módosításhoz, s észrevételeiket maximálisan figyelembe is vették. 

Az ülésen Schmetzné dr. Balogh Szilvia jogi és igazgatási irodavezető arról tájékoztatta a megjelenteket, hogy lezárult a Lépj egyet előre! címet viselő projekt. A program több ingatlan építését és felújítását foglalja magába a Szent Imre, a Temető és a Zrínyi úton. A megvalósítás során új közösségi terek létesültek, szolgálati és szociális lakások épültek a megvalósítás során.

A képviselők helyt adtak a Hungast Vital Kft. kérelmének, amelyben a cég 28 százalékos díjemelést kér a nyersanyag és a rezsi költségekre. A testületi ülés végül zárt ülésen  vitatta meg és hozott döntést a Kultúráért-díj odaítéléséről.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában