Városrendészet

2022.12.18. 09:00

A hulladékok ügye téma volt a gyöngyösi testületi ülésen

Sokan nem rendeltetésszerűen használják a város zöldhulladék-lerakóit sem.

Sz. Sz. I.

A hulladékhelyzet és városrendészeti akció a durándai városrészben

Forrás: Czímer Tamás/Heves Megyei Hírlap

A hulladékról szóló törvény változásai miatt a gyöngyösi képviselő-testület módosította az önkormányzat hulladékgazdálkodási rendeletét, tájékoztatott a városháza. A törvényi változások 2023. július elsejétől – a közterületen elhagyott hulladék felszámolásának kivételével – megszüntetik az önkormányzat hulladékgazdálkodással kapcsolatos feladatait

A városháza közlése szerint a csütörtökön elfogadott módosítás az ebből fakadó változásokat vezeti át az önkormányzati rendeletben, amely a közterületen elhagyott hulladék felszámolásával a Városgondozási Zrt.-t bízza meg. A jogellenesen elhagyott hulladék észlelése a városrendészet feladata lesz. A nem közterületi ingatlanokon elhagyott hulladék felszámolásának kötelezettsége az ingatlan tulajdonosát terheli. Az előterjesztés vitája során az a javaslat is napirendre került, hogy az önkormányzat szüntesse meg a most működő három zöldhulladék-lerakót, azokat ugyanis sokan nem rendeltetésszerűen használják, ezzel jelentős fennakadásokat okozva az üzemeltetésben. A város több pontján elhelyezett lerakók helyett egy központi komposztálót üzemeltetne a város, ahol a lakosságnak felügyelt körülmények között továbbra is nyílna lehetősége az ingatlanokon keletkező zöldhulladék lerakására.

A testületi ülésről korábban írtuk:

De a posta ügyes is szóba került csütörtökön.

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában