Vita

2022.12.02. 08:00

A kertvárosi civil társaság nyilvános fórumra hívja dr. Pajtók Gábort

Megírtuk, az egri elkerülőút ügyében vita bontakozott ki a civilek és a parlamenti képviselő között. A kertvárosiak azt mondják, a civil társaságokat nem kell bejegyeztetni cégbíróságon.

Sz. M. L.

Dr. Pajtók Gábor

Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

Mint ahogy arról már beszámoltunk, a társaság nyílt levélben kérte számon az országgyűlési képviselő közelmúltbeli nyilatkozatait, illetve arra kérték, hogy tisztázza, ő melyik nyomvonalat támogatja. A honatya pedig kétségbe vonta a társaság létezését.   

– A 2011. évi CLXXV. törvény (az egyesülési jogról, a közhasznú jogállásról, valamint a civil szervezetek működéséről és támogatásáról) értelmében a civil társaságokat nem kell bejegyeztetni a Cégbíróságon, így nem igaz az az állítás, hogy az Egri Kertvárosért Civil Társaság egy illegitim szervezet – reagált képviselőjük, Kovács F. László dr. Pajtók Gábor országgyűlési képviselő szavaira. 

– Társaságunk ügyvéd által szerkesztett társasági szerződéssel alakult. Az érintettekkel együtt készen állunk egy nyilvános fórumon megvitatni a problémáinkat – húzta alá Kovács F. László.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában