Elismerés

2022.12.02. 08:08

A kétútközi Graefl Majort is díjazták a fenntarthatósági versenyen

Megyei sikerek is születtek a Klasszis TopDesign 2022 versenyben, a turisztikai elismeréseket szerdán adták át Budapesten

M. H.

20200921 Poroszló fotó: Berán Dániel, BD / Heves Megyei Hírlap Graefl-kastély (Graefl Major Kétútköz)

Fotó: Dániel Berán

Az év Klasszis TopDesign legjobb fenntartható éttermei közt szerepel a kétútközi Graefl Major. Az év bárja/pub-ja díjat az egerszalóki St. Andrea Szőlőbirtok Budapesten működő St. Andrea Wine&Skybar-ja kapta.

A legjobb fenntartható szálláshelyek listájában második lett a Graefl Major, a vidéki mezőnyben a negyedik a noszvaji TreeHouses. A spa & wellness részleg kategóriában az egri Margaréta Garden & Spa második helyezett, míg az év lakosztályai közt ugyanez a hely a harmadik. Az új szállodák közt pedig a Treehouses a negyedik legjobb.

A Klasszis TopDesign 2022 Magyarország egyetlen nemzetközi szintű vendéglátó- és szállodaipari dizájn-versenye, amely azokat a tervezőket és a szállás- valamint gasztrohelyek tulajdonosait, működtetőit szólította meg, akik helyt álltak a járvány miatt embert próbáló időkben, és arra fordították a bezártság és korlátozások idejét, hogy felújítsák, szépítsék és átalakítsák szálláshelyeiket, vendéglátóhelyeiket. 24 díjat osztottak ki a Klasszis Csoport kiadásában megjelenő Turizmus Online szerkesztősége és  a Pont Itt utazás, szállodák, gasztronómia szaklap közösen meghirdetett versenyén.

Idén főleg azon vendéglátó- és szálláshelyek jelentkezését díjazták, ahol a fenntarthatóság előtérbe kerül, vagy fenntarthatóan működnek. Figyelnek az alapanyag beszerzésre, például, hogy ökomódon termesztett zöldségek, gyümölcsök kerüljenek a vendégek elé, a környékről, fenntartható gazdaságból származó élelmiszer-termékeket szereznek be.

A versenyre tradicionális és modern stílusú, kisebb-nagyobb magyarországi éttermek, kávéházak, bárok, bisztrók, sörözők, csárdák, kocsmák, hajók, cukrászdák, street food helyek, szállodák vendéglátóegységei, pincészetek, borászatok, irodai vendéglátóegységek, valamint magyarországi szálláshelyek nevezhettek. A versenyre 77 pályázat érkezett.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában