Támogatás

2022.12.02. 17:14

A Mikulás a fogyatékossággal élőkre és a pszichiátriai betegekre is gondol, Füzesabonyban osztott ajándékokat + fotók

Megérkezett a Kis Bocs mikulás Füzesabonyba pénteken, hogy megyénk szociális intézményeinek lakóit lepje meg.

Fekete-Vadászi Erika

Heves Megyei Aranyhíd Egyesített Szociális Intézmény és a Kis Bocs Baba-Mama Közhasznú Egyesület közös ajándékozása

Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

Galyasné Dósa Katalin, a Kis Bocs Baba-Mama Közhasznú Egyesület elnöke úgy gondolja, a védelemre szoruló, hátrányos helyzetű gyermekek mellett a szociális intézményekben élőkre is oda kell figyelniük, hiszen sok esetben nincsenek hozzátartozóik, csak a dolgozók igyekeznek szebbé tenni az ünnepeket számukra. Ezért úgy döntöttek, ők is szeretnének örömet szerezni. 

– Úgy gondolom, a szociális intézmények dolgozói hősök, akik minden nap rengeteget tesznek azért, hogy az ellátást igénybe vevők a lehető legjobban érezzék magukat, ezért is gondoltuk, hogy az ő gyermekeiket is szeretnénk megajándékozni – jegyezte meg Galyasné Dósa Katalin.

A Kárpátok Alapítvány és a Legó Csoport támogatásával Heves megyében összesen hatmillió forint értékű ajándékot osztanak szét a szociális intézményekben. 

Az ünnepélyes átadót pénteken tartották a Heves Megyei Aranyhíd Egyesített Szociális Intézményben, amely megyénk egyik legszélesebb feladatkörű intézménye. Pszichiátriai és szenvedélybetegeket, fogyatékkal élőket látnak el, ezen kívül jelzőrendszeres házi segítségnyújtással is foglalkoznak, s például Andornaktályán és Nagytályán is vannak telephelyeik, lakóotthonaik. 

– Itt Füzesabonyban 350-en élnek életvitelszerűen, és 24 órában folyik ápoló-gondozói feladatellátás. Szocioterápiás foglalkoztatásban, fejlesztő foglalkozásokon vesznek részt a lakók, igyekszünk minél változatosabban biztosítani a mindennapi elfoglaltságaikat, s azon vagyunk, hogy a lehető legjobban érezzék itt magukat – tudatta a Heollal Tatai Edina, az intézmény vezetője. 

Ahogy tavaly, most is nagy örömöt okozott a lakóknak és a dolgozók gyermekeinek is, hogy ajándékot kaphattak a Kis Bocs mikulástól. Az építőjáték remek elfoglaltságot jelent számukra. Saját programokat is tartanak az intézményben, megtartják az ünnepeket, ápolják a hagyományokat. 

– Az Aranyhíd Alapítvány jóvoltából idén nem csak ajándékkal, hanem ünnepi mikulás és karácsonyi műsorral is meglepjük az itt élőket, Gonda László közreműködésével, és fellép majd Gregor Bernadett is – jegyezte meg Tatai Edina.

A pénteki ünnepségen a Kis Bocs mikulás a jelenlévőknek ki is osztotta az ajándékokat, amiket verssel, közös énekléssel háláltak meg. 

Nem csak a helyszínen megjelentek, az összes Heves megyei állami fenntartású szociális intézmény – egyebek között a Bélapátfalvai Idősek Otthona és Támogatott Lakhatás, valamint egri és füzesabonyi létesítmények – lakói, a gyermekvédelemben résztvevő lakásotthonok támogatottjai, és ezen intézmények dolgozóinak 14 év alatti gyermekei is kapnak ajándékot a Kis Bocs mikulástól.

A pénteki ünnepségen Sinka Zsolt, a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Heves megyei kirendeltségének igazgatója köszönetét fejezte ki az ajándékokért.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában