Advent

2022.12.03. 18:07

A Röfifesztiválra eljött az igazi Mikulás is Makláron

Tizenharmadik alkalommal rendezték meg szombaton a maklári Röfifesztivált. Az eseményre – melynek részeként a katolikus templom előtti téren meggyújtották a második adventi gyertyát – nagyon sokan, többnyire családostól voltak kíváncsiak.

S. S.

A Mikulás is ellátogatott a rendezvényre

Forrás: Szántó György/Heves Megyei Hírlap

A szombat délutáni rendezvény a tájházban vette kezdetét, ahol is a Tekergő együttes tanított táncot az érdeklődő gyerekeknek. Az adventi gyertyagyújtáshoz pedig a Maklári Szent István Katolikus Általános Iskola negyedikes tanulóinak műsora teremtette meg az ünnepi hangulatot. Miután a reményt jelképező második gyertya lángja is fellobbant, a program az iskola előtti rendezvénytéren folytatódott. Itt a maklári óvodások díszítették fel a karácsonyfát, majd megérkezett az Igazi Mikulás, akit a Napsugár Óvoda Micimackó csoportja fogadott. A Búzavirág Népdalkör műsorát követően pedig fotózkodni is lehetett a szakállassal.

Hanuszik Csaba polgármestertől megtudtuk: a rendezvénytéren felállított sátrakban nyolc helyi civil szervezet, valamint a maklári programokon minden alkalommal jelen lévő, velük szoros kapcsolatot ápoló nagytályaiak gyűjtöttek adományt a késő délutáni programban. Ez nem mást jelent, mint különböző tárgyakat, például bögréket árultak, s a bevételt saját működésük során hasznosítják. De nem csak emléktárgyakat kínáltak a civilek, forralt bort, teát, forró csokit és süteményeket is lehetett kóstolni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában