Para

2022.12.29. 17:30

A szilveszterre várható tömeg biztonsága miatt vitték el a karácsonyfát az egri Dobó térről

A világító gömb marad.

Sz. M. L.

Az egri Dobó tér

Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

– Jobb ma egy karácsonyfa nélküli Dobó tér mint egy kidőlt fa – felelte érdeklődésünkre Berényi Tamás, az Agria Film Kft. ügyvezetője. Arról kérdeztük, hogy miért kell idén nélkülöznie a karácsonyfát az új évet ünneplő tömegnek. Hozzátette, nem alaptalan a félelmük, hiszen dőlt már ki a karácsonyfa Egerben.

Mint kiderült a kulcsszó tényleg a tömeg, ugyanis arra számítanak, hogy sokan lesznek szombat éjjel, azaz szilveszterkor a város fő terén. Ezért már a díszek egy részét is elszállították.

– Talán kicsivel később, de tavaly is így történt. Sőt, most a világító gömb a helyszínen marad, a korábbi években azt is elvitték a térről.  Egyébként az önkormányzat munkatársai is azt kérték, amit csak lehet, azt szállíttassunk el a helyszínről, hogy fennakadás mentes legyen az ünnep, valamint minimálisra csökkentsük a balesetveszélyt. Egy szilveszteri bulinak más a hangulata mint a karácsonyi vásárnak – fogalmazott. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában