Testületi ülés

2022.12.20. 13:11

A táncpróba, az önképzés, a szabadidő is pénzbe kerül jövőre Gyöngyösön

Márciustól fizetni kell a teremhasználatért a Mátra Művelődési Központban.

Sz. Sz. I.

A Mátra Művelődési Központ termeit már nem lehet ingyenesen használni

Forrás: Czímer Tamás/Heves Megyei Hírlap

A gyöngyösi képviselő-testület a decemberi ülésén elfogadta a Gyöngyösi Kulturális Nonprofit Kft. jövő évi rendezvénytervét, tájékoztatott az önkormányzat. Közlésük szerint a társaság összesen 125 millió forint ráfordítással tervezi megrendezi programjait a következő esztendőben. Az önkormányzati tulajdonú társaság a drasztikusan emelkedő energiaárak miatt az eddig 9 millió forintos rezsiköltségét 83 millió forintra becsüli 2023-ban. A közlemény szerint ennek kompenzálására a kft. a bevételszerző tevékenységének erősítését szeretné elérni, ezért új szolgáltatási csomagokkal lép ki a rendezvényszervezői piacra.

 A testület elfogadta a társaság javaslatát a civil szervezetek, művészeti csoportok, önképző körök és szabadidős klubok részére a Mátra Művelődési Központ termei ingyenes használatának megszüntetéséről. Ezeknek a szervezeteknek díjat kell fizetniük a teremhasználatért 2023-ban, amivel hozzájárulnak a rezsiköltségek egy részéhez. 

A bérleti díjat a piacinál alacsonyabb szinten tervezte meg a társaság, az önkormányzat pedig támogatási rendszert alakít ki azon csoportok számára, amelyek tagdíjbevételükből nem tudják kigazdálkodni a bérleti díjat. A grémium ugyanakkor nem január elsejétől alkalmazza a terembérleti díjakat, csak márciustól, különös tekintettel arra, hogy az év első két hónapjában a művelődési központ energiatakarékossági okokból zárva tart. Addig az önkormányzat a kulturális kerekasztal bevonásával egy új kulturális támogatási rendszert dolgoz ki, és előkészíti a kulturális koncepció módosítását.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában