Állatvédelem

2022.12.05. 10:15

Állatmentő alapítvány segíti ezentúl a gazdátlan ebeket Gyöngyösön

A kutyák az alapítvány facebook-oldalán megismerhetők és örökbe fogadhatók.

Sz. Sz. I.

Menhelyi kutya a Papamaci árvái kutyamenhelyen, Gyöngyöshalászon

Forrás: Czímer Tamás/Heves Megyei Hírlap

Gyöngyösön megkezdte működését a Városgondozási Zrt. által üzemeltetett ebrendészeti telep kutyáit támogató Gyöngyösi Állatmentő Alapítvány, tájékoztatott az önkormányzat. Közleményük szerint az újonnan létrejött alapítvány a város egyetlen ebsegítő civil szervezete, amely a telepen élő kutyák fizikai környezetének folyamatos fejlesztését, a gazdásítás előmozdítását, Gyöngyös és a környék intézményeiben a felelős állattartásra nevelés segítését tűzte ki célul. 

Az alapítvány a közösségi oldalán azt írja, legfőbb vágyuk, hogy a helyi ebrendészeti telepről a jövőben csak ivartalanított kutyák kerülhessenek szerető gazdákhoz. Az ebrendészeti telep altatásmentes, és a jövőben is ennek a gyakorlatnak a megtartásához ragaszkodnak. Az alapítvány kuratóriumi tagjai és segítői mind önkéntesek, befogadójuk pedig a Városgondozási Zrt., így a szervezet minden fillért valóban a telepre és az ott élő állatokra fordít. Az alapítvány kéri, hogy akinek lehetősége engedi, az ünnepek közeledtével is támogassa a gyöngyösi árva kutyákat. A gazdikereső állatok fotói az alapítvány facebook-oldalán találhatók, a fotókra kattintva olvasható az egyes ebek jellemzése.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában