MÁV ajánló

2022.12.23. 15:20

Az Eger Advent is ajánlott és kecsegtető úti cél, s vonattal kényelmesen elérhető

Színes ünnepi események, karácsonyi vásárok, vasúti kiállítások és kisvasúti utazások várják az idei téli szünidőben a látogatókat a fővárosban és országszerte egyaránt, hívta fel a figyelmet a MÁV. Az ajánlóban Eger és a Mátra is helyet kapott.

P.E.

Adventi díszkivilágítás

Forrás: Komka Péter/MTI

A rendezvények helyszínei vonattal és autóbusszal egyaránt megközelíthetők, idén a győri, a soproni és a szombathelyi karácsonyi vásárokra látogatóknak ötven százalékos menettérti kedvezményt biztosít a MÁV-START és a GYSEV. Szolnokra a repülőmúzeumba, és a budapesti, 2023. január 23-áig tartó „Álmok Álmodói 20” kiállításra is féláron lehet vonattal utazni, tájékoztattak.

Gödöllő izgalmas célpont lehet a karácsony szerelmeseinek, mivel könnyen megközelíthető akár vonattal, HÉV-vel vagy busszal is, és az állomástól pár száz méterre található a Karácsonyház, ami egy mesés karácsonyi dekorációval telis-tele üzlet, mellette pedig a Gödöllői Királyi Kastély is ünnepi nyitva tartással látogatható. A Gödöllői Erdei Kisvasút a téli szünetben is üzemel, menetrendről a kisvasút honlapján lehet tájékozódni. 

Hatvanban a vasútállomástól 15 perc sétával elérhető a két kiállított gőzmozdony, az 520-as Bumbardó és a 411-es sorozatú Truman.

A Mátra tökéletes célpont a túrázók, természetbarátok, borkedvelők vagy akár csak a tél rajongóinak. A Keleti pályaudvarról Hatvanba, Egerbe és Gyöngyösre közlekedő Agria és Mátra InterRégió járatok már KISS emeletes motorvonatokkal is közlekednek. Eger városa idén is színes programokkal, karácsonyi vásárral várja az odalátogatókat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában