Születés

2022.12.25. 09:00

Egri érsek: a kis Jézus képe ott él minden szenvedő ukrán testvérünkben, kivezényelt katonában

Ma éjszaka arra emlékezünk, amikor Jézus Krisztus születésekor az ég és a föld összeért és az Ő személyében egyenes utunk nyílt az Istenhez. A régi szövetség alapzatára építve és a kiválasztottság örömét minden nemzetre kiterjesztve új szövetség hajnala virradt az emberiségre - fogalmazott szentbeszédében dr. Ternyák Csaba egri érsek, a Bazilikában tartott karácsonyi éjféli misén.

S. S.

Éjféli mise az egri bazilikában

Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

A felújítása végéhez közeledő, megszépült székesegyházat zsúfolásig megtöltő hívek előtt a főpap egyebek között arról beszélt, hogy a kis Jézus képét már soha nem lehet kitörölni az emberiség emlékezetéből, még a legnagyobb szörnyűségek sem képesek rá. 

– Tudjuk, hogy minden bájos kisgyermekben, szenvedő és fagyoskodó ukrán testvéreinkben, minden kivezényelt katonában ugyanúgy ott él ez a kép. Isten legfőbb szándéka ugyanis az, hogy minket, megsebzett embereket egyszer ugyanolyan ártatlanoknak láttasson, mint amilyen ez a karácsonyi gyermek. Ő azért jött közénk, hogy mindenkinek felkínálja ezt a lehetőséget. Azért halt meg értünk, bűnösökért, hogy ezzel eredeti ártatlanságunkat visszaszerezze – mondta szentbeszédében az Egri Főegyházmegye éjféli misét vezető érseke.

Forrás:  Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

 

Forrás:  Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában