Párkeresés

2022.12.06. 19:56

Egy egri leánykába 20 évesen szeretett bele Péter gazda, azóta számára ez a szerelem városa

Lakatos Péter, az RTL Klub Házasodna a gazda című műsorában megismert Péter gazda közösségi oldalán népszerűsíti városunkat Eger, a második otthonom címmel indított sorozatában.

Vass Judit

Lakatos Péter kapcsolata elmúlt, a város iránti szerelem maradt

Forrás: Beküldött

- Önt az RTL Klub Házasodna a gazda című műsorában ismerték meg. Közösségi oldalán népszerűsíti városunkat Eger, a második otthonom címmel indított sorozatában. Mit jelent önnek e város?

- Húsz évesen kerültem a városba, mikor egy egri leánykába szerettem bele. Szóval számomra Eger elsősorban a szerelem városa. Bár a kapcsolat véget ért, de a megyeszékhely iránti szerelem megmaradt. Büszke vagyok rá, hogy egy ilyen szép és élhető városba kerültem. Vonz a város történelme, hagyományai, titokzatossága, és elbűvölnek a környék természeti szépségei. Ezer szállal kötődöm a városhoz, ma már nem tudnám elképzelni az életem Magyarország más vidékén.

- Milyen helyszíneket mutat meg a közösségi oldalán?

- A műsorban való szereplésem után elindítottam Péter Gazda Hivatalos Oldala címen közösségi oldalamat, amelyet azóta már több ezren követnek az ország különböző pontjairól, sőt, külföldről is. Úgy gondoltam, hogy a követőimet érdekli, melyek a városban a kedvenc helyeim, ezért indítottam egy sorozatot, amelyben képeken keresztül bemutatom azokat. Volt pár jelenet a műsorban, amely Egerben játszódott, ezek sem maradhatnak ki a sorból.

- Ha egy olyan helyszínt kellene valaminek megmutatnia, amely nem a turisták által látogatott helyszín, mi lenne az, és miért?

- Ez nehéz kérdés, mert a turisták szinte mindenhová eljutnak. Eszembe jut mégis két hely Felnémeten, melyet talán csak a helyiek ismernek, mégis különlegesek a szememben. Az egyik a Felvégi utca végén levő pincesor fölötti domboldalon található vízmosás. Ennek az a különlegessége, hogy a termőtalajt a víz lemosta, és tufaréteg alkotja a felszínt. Igen sérülékeny képződmény, szerencsére nehéz megközelíthetősége miatt nagyobb számban nem keresik fel az emberek. A másik kedvencem a Pirittyó utca fölötti dombtető. Innen szép kilátás nyílik egyszerre a Berva-völgyi kőfejtőre, a felsőtárkányi várhegyre, a Nagy-Egedre, és nem utolsósorban Egerre. A települések éjszakai fényei különösen látványosak. Természeti szépségei között a tavasztól őszig nyíló szép virágokat és egy magányos, filmbe illő kinézetű fenyőfát említeném, melynél a kirándulók már csak az illata miatt is szívesen elidőznek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában